• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En uzun Kuran-ı Kerim Türkiyeye geldi
04 Eylül 2012 Salı 16:34

En uzun Kur'an-ı Kerim Türkiye'ye geldi

"Çin'de İslam Kültür ve Sanat Eserleri Sergisi" için Çin'den getirilen, genişliği 1,15 ve uzunluğu 208 metre olan, 86 kilogram ağırlığındaki Kur'an-ı Kerim büyük ilgi görüyor.

Dünyanın en uzun Kur'an-ı Kerim'i unvanına sahip eserde, Çin'in Anhui eyaletinde üretilen pirinç kağıdı ham madde olarak kullanıldı. Kağıtların altına ipekten örtü çekildi.
Genişliği 1,15 ve uzunluğu 208 metre olan, 86 kilogram ağırlığa sahip rulo şeklindeki eser, dünyanın en uzun ve geniş formatlı Kur'an-ı Kerim'i olma özelliği taşıyor.

Çin dışına ilk defa çıktı
Farklı şekil ve tarzlarda yazılan 15. yüzyıla ait birçok el yazması Kur'an-ı Kerim de Çin tarihinde ilk defa bu sergi için yurt dışına çıkarıldı.
Zhibo, Ming ve Qing hanedanı dönemlerinde ait Uygur ve Hui hattatlarınca kaleme alınan Kur'an-ı Kerimler, özellikle Uygur Müslümanlarının Kur'an öğrenme sürecini yansıtan nadir eserler olmasıyla dikkati çekiyor.

Yeşim taşı üzerine işlenen ayetler
Çin İslam Derneği Başkanı İmam Hilalidin Chen Guangay tarafından yeşim taşları üzerine yazılan ve daha sonra işçiler tarafından oyulan her biri 20 kilogram ağırlığındaki ayetler de serginin dikkati çeken eserleri arasında bulunuyor.
Çin'den getirilen farklı İslam eserlerinin yer aldığı sergi, 7 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek. AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA