• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya birincileri Akyürekin yanında
14 Mayıs 2009 Perşembe 17:37

Dünya birincileri Akyürek'in yanında

Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Olimpiyatı 2009 Bilişim Olimpiyatı'nda dünya birinciliği alan Merve Eğitim Kurumları öğrencileri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.
Uluslararası Eğitimde Bilişim Kültürü Olimpiyatı (EBİKO) 2009 Bilişim Olimpiyatı'nda dünya birinciliği alan Merve Eğitim Kurumları öğrencileri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Öğrencilerin başarılarından dolayı tebrik eden Akyürek, başarılı öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

2009 Bilişim Olimpiyatı'nda derece alan Konyalı öğrenciler memleketlerine döndü. Elde ettikleri başarılarla adlarını dünyaya duyuran öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.

Öğrencilerin başarısını görünce tanışmak istediğini ifade eden Tahir Akyürek, Merve Eğitim Kurumları'nda yetişen öğrencilerin başarıdan başarıya imza attıklarını aktardı.

Konya'nın adını dünyaya duyurdukları için çocukları kutlayan Başkan Akyürek, "Eğitim alanında Merve Eğitim Kurumları öğrencileri Konya'nın gururu oldular. Böyle zeki ahlaklı öğrencileri gördükçe geleceğimizin emin ellerde olduğuna inanıyorum. Öğrenciler kendilerine bir hedef belirlemişler. Bu hedef doğrultusunda da emin adımlarla ilerliyorlar. İdeallere kavuşmak her şeyden önce bir hedefe odaklanma ile başlıyor. Bu öğrenciler ideallerini gerçekleştirdiler. Her şeyden önce vatanını milletini ailesini severek başardılar bunu. Sadece bu başarılarından dolayı değil ahlak sahibi öğrenciler oldukları için tebrik ediyorum. Böyle çocuklar yetiştirdikleri için ailelerini öğretmenleri de kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi sizin ve sizin gibi başarılı öğrencilerin her zaman hizmetindedir." dedi.

Özel Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt ise öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda üstün bir başarı göstererek çok sayıda ödül aldıklarına değindi. Merve Eğitim Kurumları öğrencilerinin uluslar arası yarışmalarda 6 dünya birinciliği kazandığını ifade eden Bozkurt, bu başarıların sadece bir başlangıç olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Tahir Akyürek, öğrencilere Mp3 çalar hediye etti. (CİHAN) 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA