• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğana İşkence Yaptı İddiası
20 Şubat 2009 Cuma 13:23

Doğan'a İşkence Yaptı İddiası

Ekoayrıntı adlı internet sitesinde ilginç haberde Aydın Doğan'ın Referans gazetesi yazarlarına işkence yaptığı iddiası ortaya atıldı. İşte bu iddanın perde arkası:

 

Ekoayrıntı adlı internet sitesi Aydın Doğan'ın Referans gazetesi köşe yazarlarına işkence yaptığını yazdı. Bu ilginç iddianın perde arkası ise çok farklıydı.

İşte o haber:

Referans Gazetesi’nde yazarlara işkence yapılmış!

Adının açıklanmasını istemeyen bir grup yazar Referans Gazetesi’nde kendilerine işkence yapıldığını iddia ettiler.
 
Ekoayrıntı / Özel Haber
Doğan Medya Grubu'nun önemli gazetelerinden birisi olan Referans Gazetesi'nde beş yazara işkence edildiği ortaya çıktı. Yazarların, gazetenin sahibi Aydın Doğan'a karşı yazılar yazma teşebbüsünden ötürü işkenceye uğradığı belirtildi.
Adının açıklanmasını istemeyen yazarlardan biri, “Artık korkuyoruz, çekiniyoruz. Aydın Doğan'a bir şey söylediğimiz zaman 'hemen onu işkence yapın' diyor” açıklamasında bulundu.
Adının açıklanmasını istemeyen diğer yazarlar da Doğan'ın yaptığı işkencelerden artık hayatta kalma mücadelesi içinde olduklarını ifade etti.

HABER YALAN

Evet yukarıda okuduğunuz haberin hepsi yalan ve mizansen. Çünkü haberde 5N 1K kuralının sorusunun 1K'sı eksik. Yani KİM işkenceye uğramış KİM açıklamayı yapmış sorusunun cevabı yok. Dolaysıyla biz bu şekilde medyamızın güzide kişili Aydın Doğan'ı ve ekonomi gazeteciliğinin en önemli gazetelerinden birisi olan Referans'ı ağır bir itham altına soktuk.
Evet, bizim yaptığımız yanlış. Kaynak belirtmeden bir grup hakkında iftira içeren bir haber yayınladık.

GELELİM REFERANS'IN MANŞETİNE: KORKU CUMHURİYETİ

Doğan Grubu'na kesilen rekor vergi cezasını değerlendiren iş dünyası, hükümeti eleştiren her işadamının Maliye baskısıyla karşılaştığına dikkat çekiyor.
Adının açıklanmasını istemeyen işadamlarının açıklamaları:
Hepimiz çok tedirginiz
Sadece Doğan Grubu'nun başına gelmiyor herkesin başında. Hepimiz tedirginiz. Ancak bu sadece bu hükümetin değil, iş adamlarıyla siyasilerin arasındaki çarpık İlişkinin sonucudur. 

Hükümet korku yaratmamalı

Maliye'nin iş dünyasının gözünü bu kadar ağır cezalarla korkutması doğru değil. İş hayatına böyle bir korku salmak çok yanlış. İş dünyasının aktörleri yanlışı tenkit etmeli, görüşünü bildirmeli. Hükümetin korku ortamı yaratacak şekilde davranmaması lazım 

Konuşanın üstüne gidiliyor

Görüşlerini açıklamak konusunda iş dünyasında herkes kendini tedirgin hissediyor. Ben de dahil kimse ismini vermek istemiyor. Maliye'nin konuşan işadamlarının üstüne gittiği bir gerçek. Doğan Grubu'na kesilen cezanın eğrisi ve doğrusu ile yargı tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. 

ŞİMDİ SORUYORUZ

Bizim haberimizle Referans Gazetesi'nin haberi arasında ne fark var. Bizim haberimizde KİM sorunun cevabı yok. Referans'ın haberinde de KİM sorusunun cevabı yok.
Referans'ın da haberin yalan olmadığını KİM'leri açıklayacak kanıtlaması lazım.

Size bunları KİM söyledi. 

Size bunları Jale Hanım mı yazdı?
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA