• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Depreme 5N 1K formülü
19 Kasım 2009 Perşembe 02:51

Depreme 5N 1K formülü

Konya İl Genel Meclisinin 14. birleşimde doğal afetler masaya yatırıldı. Toplantıda alınacak önlemler ile ilgili 5N 1K formülü ortaya atıldı.

 

Konya İl Genel Meclisinin 14. birleşimde doğal afetler masaya yatırıldı. Toplantıda alınacak önlemler ile ilgili 5N 1K formülü ortaya atıldı.

 

Konya İl Genel Meclisinin Kasım ayın toplantılarının 14. birleşiminde, Konya’da meydana gelebilecek doğal afetler öncesinde ve sonrasında alınabilecek önlemlere ilişkin komisyon raporla müzakereye açıldı.

 

Konya’da meydana gelen depremler ve akabinde ki artçı sarsıntılar sonrasında Konya’da Afet ve Acil Durum Planlaması hazırlanması çalışmaları, İl Genel Meclisinin Ekim ayı gündeminde ele alınmıştı. Konu ile ilgili araştırma yapmak üzere, Sivil Savunma, Acil Yardım ve Kurtarma, Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Yardımlaşma, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Milli Eğitim Komisyonlarına meclis kararı ile görev verildi. Söz konusu komisyonların yapmış oldukları çalışmalar neticesinde hazırladıkları araştırma raporları meclisin dünkü birleşiminde görüşülmeye başlandı. İlk olarak Milli Eğitim Komisyonu raporu meclise sunuldu. Meclisin bugün gerçekleştirdiği 14. birleşiminde de diğer komisyon raporları ilgili komisyon başkanlarınca mecliste okundu. Raporların okunmasının ardında, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi,  raporlar üzerinde görüş alış verişinde bulunulması bakımından raporların müzakereye açılmasını istedi.

 

Bunun üzerine söz alan Ak Parti Ilgın İl Genel Meclis Üyesi Faruk Koç konuşmasında; Doğal afetler ve öncesinde alınacak tedbirlerle ilgili hazırlanacak planların Kim, Ne, Ne Zaman, Nerede, Nasıl, Ne yapacak şeklinde hazırlanmasının daha faydalı olacağı görüşünü ortaya attı. Koç, “halkın eğitiminin de deprem olmadan planlanması ve uygulanmasını, sık sık tatbikatlar yapılmasını, eldeki mevcut sivil savunma ve acil kurtarma araç gereç ve personelin yeterlilik durumunun da gözden geçirilmesi gerektiğini” belirtti.

 

Ak Parti Meram İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Güçlü ise konuşmasında; “Yeni bir imar yasasının çıkarılması gerektiğinin altını çizerek, “imarlaşma bazı gelişmiş ülkelerde ciddi anlamda ele alınıyor. Mahalli İdareler ile işbirliği yapılarak gerekirse çelik kondüksiyon binaların yapılmasını, üniversitemizden akademisyenlerle ortaklaşa bu yönde çalışmalar yapılabileceğini” ifade etti.

 

Ak Parti Karatay İl Genel Meclis Üyesi Mustafa KAÇAR “İnşaat işiyle uğraşan insanların dürüst olması gerektiğini üzerlerinde bir vebal taşıdıklarını” dile getirerek, “insanlarımızın eğitilmesini, denetimlerin sıklaştırılması ve hatta denetim yapanlarında denetlenmesini, yapılacak eğitimlerin insan odaklı olmasını” ifade etti.

 

Daha sonra söz alan MHP Grup Başkan Vekili Yılmaz ÜNAL ise konuşmasında; “Kurumlar arasında bir koordinasyon problemi olduğunu ifade ederek, kurumlar arası işbirliğinin sağlanarak yapılacak planların Konya İl sınırlarını kapsayan planların üzerinde plan şeklinde olması gerektiğini” söyledi. Yılmaz “İl Özel İdaresi Kanunun 69. maddesi ile ilgili de bir yönetmelik çıkartılmasını ve kanun koyucunun İl Özel İdarelerine bu konuda geniş yetkiler vermesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA