• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirci iş merkezi boşaltılıyor
30 Eylül 2009 Çarşamba 12:18

Demirci iş merkezi boşaltılıyor

Konya'da 8 katlı bir iş merkezinin, kolonlarında sorun oluştuğu için boşaltılacağı bildirildi.
Konya'da 8 katlı bir iş merkezinin, kolonlarında sorun oluştuğu için boşaltılacağı bildirildi. 
 
10-11 Eylülde Konya'da meydana gelen 4.5 ve 4.7 büyüklüğündeki depremler ve sonrasında yaşanan 3.5 büyüklüğüne kadar olan artçıların ardından, 8 katlı Demirci İş Merkezi'nin B Blok'unun taşıyıcı kolonlarında çatlamalar meydana geldiği belirtildi. 
    
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 3 öğretim üyesi, yaptıkları incelemelerin sonucunda, binanın güçlendirilmesi gerektiği yönünde rapor hazırladı. 
 
Bu raporun ardından Demirci İş merkezi'ne gelen çok sayıda polis ekibi, önce bina önündeki otoparka girişi şerit çekerek yasakladı. Daha sonra da altında giyim dükkanları, üzerinde de avukat büroları ile Konya CHP İl Başkanlığı ve MHP Selçuklu ilçe teşkilatının bulunduğu 8 katlı binanın B Blok'unun giriş kapılarını kapattı.
     A Bloktaki iş yerlerini gezen polis, buradaki çay ocakları ve lokantalara iş yerlerini boşaltıp kapatmaları için uyarıda bulundu.
     Site yönetiminin, boşaltma kararının durdurulması ve esnafın mağduriyetinin en aza indirilmesi için yetkili makamlarla görüşmeye gittiği öğrenildi.
     Polislerin ve gazetecilerin önünde beklediği iş merkezindeki bazı esnaf iş yerlerinin kapatılmasına karşı çıkarken, bazıları da kapalı kaldıkları süre boyunca esnafın iş yapamayacak olmasından kaynaklanan zararın karşılanması için güvence verilmesi durumunda gerekli talimatlara uyulacağını söyledi.
    
     -SELÇUKLU BELEDİYESİNİN AÇIKLAMASI
    
     Selçuklu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Babalık Mahallesi'nde bulunan Demirci İş Merkezi'nin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla boşaltılacağı belirtildi.
     Konya'da 11 Eylülde meydana gelen deprem sonucunda Demirci İş Merkezi'nde oluşan hasar ile ilgili olarak Konya Valiliğinin, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden bilirkişi raporu talebinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Bilirkişi heyeti, yaptığı inceleme neticesinde binanın geçici takviye işlemi yapılıncaya kadar can ve mal güvenliği açısından boşaltılmasını talep etmiştir. Bu rapora istinaden, Demirci İş Merkezi, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Kaymakamlığı ve Selçuklu Belediyesi bilgisi ile emniyet güçleri tarafından boşaltılmaktadır. Bilirkişi raporu doğrultusunda geçici takviye işlemlerinin tamamlanmasından sonra bina hizmete açılacak ve sonrasında binada detaylı incelemeler yapılacaktır.''
aa
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA