• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuk Sevgiyle Büyür Yarınlara
22 Haziran 2009 Pazartesi 16:14

Çocuk Sevgiyle Büyür Yarınlara

25 Haziran Perşembe Regaip kandili'nin gündüzü Konyada Şivlilik günüdür. Sincap Alışveriş Marketler Zinciri, Konyanın özel Şivlilik gününde çocukları unutmadı.

25 Haziran Perşembe Regaip kandili'nin gündüzü  Konyada Şivlilik günüdür. Sincap Alışveriş Marketler Zinciri, Konya’nın özel Şivlilik gününde çocukları unutmadı. Şekerleme, çikolata, şeker, çokomel, gofret ürünlerinde indirimler yaptı.

Sadece Konya yöresine mahsus, Konya dışında bilinmeyen ve kutlanmayan şivlilik gününde, çocuklar doya doya bir bayram havasında şivliligin tadını çıkaracaklar.

Konyalılar bir kaç gün önceden çocuklara verecekleri hediyeleri, fenerleri alıp hazırlanırlar. Bu günlerde çarşı-pazarda şivlilik alışverişi yapan insanlar görürsünüz hep.

Kutlamanın iki aşaması vardır. Birinci aşama bir gün önce akşamleyin fener alayı düzenlenmesi, ertesi günü de şivlilik. Çocuklar akşamleyin ellerinde fenerlerle sokağa çıkarlar. Gruplar halinde gezerler. Ayrıca bazan oldukça büyük olan ateşler yakıp üzerinden atlar, çevresinde oynarlar. Ertesi gün ise daha heyecanlıdır. Ellerine torbalar alıp gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme, çikolata, kuruyemiş vs toplarlar

 

"Şivli şivli şişirdi, erken kalkan pişirdi.

İki çörek, bi börek bize şivlilik gerek. Şivliliiiiiiiiiiiik"

 

Bu arada hanımlar bişi denen mayalı hamurun yağda kızartılmasıyla yapılmış lezzetli çörekler yapıp komşularına dağıtırlar.

Toplanan yiyeceklerin evde tasnifi ve daha lezetli olanların yenmesi vs ayrı bir heyecan kaynağıdır

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA