• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuğunuza bulgur yedirmeniz için 10 önemli sebep
19 Eylül 2016 Pazartesi 10:42

Çocuğunuza bulgur yedirmeniz için 10 önemli sebep

Son derece sağlıklı ve besleyici olan bulgur, özellikle büyüme çağındaki çocukları için de önemli bir besin. Duru Bulgur buğdayın en doğal halinden, taş değirmende üretilen bulguru çocuklara yedirmemiz için 10 önemli sebebi sıraladı.

Buğdayın en doğal halinden üretilen ve taş değirmende öğütülmeden kabuğunun soyulmasıyla elde edilen iri taneli Başbaşı Bulgur; içeriğindeki zengin besin değerleri bakımından annelerin, lezzeti nedeniyle de çocukların gözdesi. Çocuğunun dengeli ve sağlıklı beslenmesini isteyen anneler; Çorbalarda, pilavlarda, salatalarda, dolmalarda ve hatta tatlılarda da son derece sağlıklı ve besleyici olan bulguru kullanıyor. Çocukların favori bulguru ise lezzetiyle taş değirmende buğdayın sadece kabuğunun soyulmasıyla üretilen Başbaşı bulgur.

Duru Bulgur, annelere özellikle çocuklarına Başbaşı Bulgur yedirmeleri için 10 önemli sebebi şöyle sıraladı:

1-Başbaşı Bulgur, doğaldır, koruyucu madde içermez. Üretiminde yalnızca su ve buğday kullanılır. Taş değirmende sadece kabuğu soyulduğu için besleyiciliği fazladır.
2-Başbaşı Bulgur yüksek miktarda lif içerir. Lif, çocukların sindirim sisteminin doğru çalışması için önemlidir.
3-Başbaşı Bulgurun yapısındaki B1 vitaminleri çocukların sinir sisteminin gelişmesinde önemli oynar.
4-Başbaşı Bulgur tam tahıl tanımına uygun bir besindir. Tahıl grubu beslenme pramidi tabanında yer alan, önemli ve en ekonomik karbonhidrat kaynağıdır. 
5-Başbaşı Bulgur B vitaminleri, potasyum ve fosfor bakımından oldukça zengindir. Başbaşı Bulgur’un içerdiği vitaminler çocukların büyüme ve gelişme dönemine olumlu yönde katkı sağlar.
6-Başbaşı Bulgur pişme esnasında tamamen suyunu çektiği için vitamin ve mineral kayıpları minimum düzeyde olur, böylece çok daha sağlıklı bir besin olur.
7-Çocukların kilo kontrolünü sağlamak için yüksek oranda lif içeren Başbaşı Bulgur’un tok tutucu özelliği çok fazladır. 
8-Çocuklar oyun çağı dönemlerinde daha çok enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden, artan enerji ihtiyaçlarının karbonhidrat yönünden zengin Başbaşı Bulgur ile karşılayabilirler. 
9-Glisemik indeksi yüksek pirinç ve makarna yerine, düşük glisemik indeksli bulgur ile yapılan pilavlar ve sebze yemekleri çocukların doğru ve dengeli beslenmelerinde önemli katkı sağlar. 
10-Çok iri taneli olan Başbaşı Bulgur çocuklar tarafından sevilmekte ve keyifle tüketilmektedir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA