• Konya9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çilingir yerine itfaiye!
30 Nisan 2009 Perşembe 15:58

Çilingir yerine itfaiye!

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir'de sadece yangın olaylarına müdahale etmekle kalmayıp, kapı dışında kalan vatandaşların imdadına da yetişiyor.
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir'de sadece yangın olaylarına müdahale etmekle kalmayıp, kapı dışında kalan vatandaşların imdadına da yetişiyor.
 
Beyşehir'de son yıllarda çeşitli nedenlerle kapıda kalıp evine giremeyen vatandaşlar, itfaiye ekiplerinden yardım istiyor. Kapı anahtarının içeride unutulması, anahtarın kaybedilmesi ya da başka nedenlerden dolayı kapısını açıp içeri giremeyen vatandaşlar çilingir yerine itfaiye aracı çağırıyor. Kapı dışında kalan ve evine girmek isteyen vatandaşlara bölgeye sevk edilen itfaiye aracının balkona uzatılan merdivenleri hizmet ediyor. İtfaiye merdiveni sayesinde evine balkon kapısından ulaşarak dışarıda kalmaktan kurtulan vatandaşlar, ücretsiz verilen bu hizmet nedeniyle sık sık bu yola başvuruyor.
 
Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi, itfaiye ekiplerinin yangın olaylarının yanı sıra bir çok kurtarma faaliyetlerinde aktif rol oynadığını belirterek, “Kapıda kalıp zor duruma düşen vatandaşlarımıza da itfaiye merdivenleri aracılığıyla hizmet veriyoruz. Bu işlemden herhangi bir ücret talep etmediğimiz için vatandaşlarımızdan bu yönde çok sık talep alıyoruz. İtfaiye araçlarımız, ayda ortalama bu iş için 15 kez mesai yapabiliyor. Kapıyı kırmak ya da çilingire 30-40 lira vermek yerine itfaiye müdürlüğümüzden yardım isteyen vatandaşlarımız, böyle bir masrafa girmekten ya da kapıyı kırmaktan kurtuluyor. Daha çok, çok katlı binalarda oturan vatandaşlarımızın bu yönde bu talepleri oluyor. Bu tür durumlarda görevlilerimizin gözetiminde, uzatılan itfaiye merdivenine binen hane sahibi balkona ulaşarak evine girmiş oluyor. Vatandaşlarımıza bu zor anlarında önemli bir hizmeti verdiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA