• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CarrefourSAya suç duyurusu
28 Ağustos 2012 Salı 09:01

CarrefourSA'ya suç duyurusu

Elif Demirci'nin başörtülü olduğu için CarrefourSA'daki standda çalışmasının engellenmesi ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Genç kızın yaptığı başvuruyu inceleyen Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, "Suç teşkil edebilecek hususlar görüldüğünü" belirterek sorumlular hakkında ceza soruşturması açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başörtülü çalışmasına izin verilmeyen Kızılay gönüllüsü Elif Demirci'nin başvurusu üzerine CarrefourSA'ya soruşturma başlatıldı. Olay İstanbul İçerenköy'deki CarrefourSA'da 20 Temmuz'da yaşanmıştı. Demirci olayı Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na taşıdı. Elif Demirci, gönüllüsü olduğu Kızılay Ataşehir Şubesi ile CarrefourSA arasında gerçekleşen protokol gereğince mağazada kurulan standda görev aldığını belirtti.

Demirci, bir ara yanına gelen ve mağaza yetkilisi olduğunu belirten bir kişinin başörtüsünü kastederek "mağaza müdürümüz seni kameradan izliyor ve bu şekilde standda çalışmaya izin olmadığından burada durmanızın doğru olmadığını bize söyledi"  diyerek kendisinden standı terk etmesinin istendiğini ifade etti.

Aynı kişinin standda durmak istediği takdirde başörtüsünü çıkarmasını ya da başörtülü çalışanlar gibi peruk takarak çalışmaya devam edebileceğini söylediğini belirten Elif Demirci, bunun üzerine Kızılay yeleğini çıkartarak şube başkanını aradığını, cevap bekleren bu defa aynı kişinin yeniden yanına gelerek mağazada dolaşabileceğini ancak başörtülü bir şekilde standın başında bekleyemeyeceğini söylemesi üzerine mağazayı terk etmek zorunda kaldığını anlattı.

"ÖNYARGILI HAREKET ETTİLER"

Bu olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını, üniversiteye başörtülü olarak gidebildiği halde bir marketin önünde yardım gönüllüsü olarak bile görev alamamasından dolayı ülkesi adına ümitsizliğe düştüğünü ifade eden Elif Demirci dilekçesinde, inancından dolayı ön yargılı yaklaşılarak hakarete uğradığını belirtti.

Demirci bu olaydan sorumlu olan kişilerin insanlık suçu işlediklerini bu nedenle kendilerine ağır müyyideler uygulanmasını istedi.

Elif Demirci ayrıca kendisine olayın basında yer alması üzerine twitterden ağır hakarette bulunan E.Ş. isimli kadın hakkında da bu suçtan dava açılmasını talep etti.  Şikayeti inceleyen İnsan Hakları Başkanlığı "suç teşkil edebilecek hususlar görüldüğünü" belirterek sorumlular hakkında ceza soruşturması açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
BUGÜN
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA