• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camide dijital tespih dönemi mi başlıyor?
04 Ağustos 2009 Salı 11:20

Camide dijital tespih dönemi mi başlıyor?

Emekli radyo tamircisi, camiler için ''dijital tespih'' adını verdiği bir sistem geliştirdi. Sistemin daha hijyenik ve daha kullanışlı olduğunu söyleniyor.
İsmail Yılmaz (72), dijital tespihi yaklaşık bir aylık çalışmayla yaptığını söyledi.

Bir CD'ye, kendi imkanlarıyla Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler ile sesli olarak dualar koydurduğunu anlatan Yılmaz, sistemin işleyişinin oldukça basit olduğunu belirtti.

Yılmaz, dijital tespihin camilere son derece kolay adapte edilebileceğini belirterek şöyle dedi:

''Bilindiği gibi, camilerde çoğu zaman cemaat tespih bulmakta zorlanıyor. Günde onlarca değişik kişi bir tespihi eline alıp çekiyor. Böyle bir durumda ellerde bulunan çeşitli virüsler tespih yardımıyla değişik kişilere geçebiliyor. Hem hijyenin sağlanması, hem de teknolojik gelişimin takip edilmesi anlamında, sistemin oldukça iyi olduğunu savunuyorum.''

Sinevizyona ya da elektronik bir cihaza yerleştirilip, uygun bir yere yansıtılacak görüntü sayesinde tespih çekiminin kolaylaşacağını belirten Yılmaz, ''CD'nin içinde çeşitli dualar ve ayetler sesli olarak dinlenip, görülebiliyor. Namazını tamamlayan kişi, tamamı yaklaşık 5 dakika süren görüntüdeki rakamlara bakarak tespih çekim işini sona erdirecek'' dedi.

Yılmaz, bir süre önce bu sistemi gösteren CD ile bilgilerin yer aldığı dilekçesini Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderdiğini ifade etti.

.
YORUMLAR
. . . . . . .
AHMET
camilerimizde tesbih ile yapılan selavatları duaları yok edip teknolojiye geçmek için çabalıyormuş.Çok saçma bir düşünce insan tesbihat mı edecek yoksa karşısına bakmayamı çalışcak
78.187.53.44
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA