• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami hoparlöründen küfür
16 Temmuz 2009 Perşembe 16:00

Cami hoparlöründen küfür

Konya'nın Derebucak ilçesinde bir kişinin sulama yaptığı hortumların kesilmesine sinirlenerek cami hoparlöründen küfürlü anons yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.
Konya'nın Derebucak ilçesinde bir kişinin sulama yaptığı hortumların kesilmesine sinirlenerek cami hoparlöründen küfürlü anons yaptığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.
 
Derebucak ilçesine bağlı yaklaşık 300 nüfuslu Tepearası köyünde muhtarlığın dört seçilmiş azasından birisi olan A.Z., iddiaya göre köy yakınlarında bulunan ve akan bir çeşmenin önünde bulunan havuzdan bahçesine su aktarımını sağlayan hortumların kesildiğini görünce öfkeye kapıldı. Soluğu camide alan aza, imamın da yokluğundan yararlanıp mikrofonu eline alarak, "Benim alan mevkisinde hortumum vardı, hortumu kesmişler, kesenin" diye anons etti. İki kez yapılan aynı anonsu duyan köy halkı şaşkına döndü.
 
Camiden yapılan anonsu köy imecesinin yapıldığı alanda duyan cami imamı Mustafa Acar ise büyük bir şok yaşadı. Olaya tepki gösteren imam Acar, önce telefonla, daha sonra yanına giderek azaya tepki gösterdi.
 
Olayı doğrulayan ancak devlet memuru olduğu için mikrofonlara konuşamayacağını söyleyen imam Acar, memleketi olan köyünde 19 yıldır görev yaptığını belirterek, ilk defa böyle bir olaya tanık olduğunu dile getirdi. Bu yüzden Derebucak Müftülüğü tarafından da caminin açık olmasının gerekçe gösterilerek hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirten Acar, "Saat 09.00'da camiyi açmıştım. Çünkü, 09.30'da yaz kuran kursu başlıyor. Bu esnada muhtar benim arabamın römorku olduğu için bir ricada bulundu.
 
Köyün imece yapılan çeşme mevkisine çimento taşınması için yardım ettiğim esnada, bu olay yaşandı. Çimentoyu getirirken anonsu köy halkı gibi biz de duyduk. Aza olduğunu sonradan öğrendiğim şahıs, hoparlörden hortumunun kesildiğini belirterek kesene küfrediyordu. Nasıl küfrettiğini şimdi ben ağzıma almak istemiyorum. Köy halkına değil, sadece kesene küfrediyordu" dedi.
Köy Muhtarı Musa Uçar ise, olayı doğrulayarak, "Bugün de o olayla ilgili ifade verdik. Aslı astarı yok. Bilinçli olan bir şey değil. Hocamızın da kabahati yok, olayı yapan bizim azamız. Köyün muhtarlığındaki aza yani. Hortumları kesilmiş çeşmeden, o da sinirli gelip, köyün camiinden anons ediyor. Hocamızın yokluğundan istifade edip, bu terbiyesizliği yapmış. Ama bu olayı bu kadar irdelemenin manası da yok" diye konuştu.
 
Köy sakinlerinden Ali Bağcı, olayı bizzat kendi kulaklarıyla duyduğunu belirterek, "Benim alan mevkisinde çeşmede hortumum vardı, hortumu kesmişler, hortumu kesenin diyerek iki kez ağza alınmayacak küfürler etti. Ben bunu duydum. Bunlar, bir caminin hoparlöründen denmeyecek, konuşulmayacak şeyler. Konuşması çirkin oluyor. 85 yaşındayım, yeni duydum böyle bir şey. Köyün içinde gez, söyle, bu olabilir ama, camiden çok çirkin oldu. İnşallah böyle bir şey bir daha olmaz" şeklinde konuştu.
Öte yandan, köyde olmadığı için konuyla ilgili görüşü telefonla sorulan aza A.Z. ise, İHA muhabirine, "Benim söylemek istediğim bir şey yok, köyden de çıkın gidin" diye tepki gösterdi.
 
Derebucak ilçesinde ve köyde günün konusu haline gelen ilginç olayla ilgili şikayet üzerine Jandarma'nın soruşturma başlatarak köylülerin ifadesine başvurduğu öğrenildi. Derebucak Müftülüğü ise camiyi açık bırakıp giden köy imamı hakkına idari soruşturma başlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA