• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burada neler olup bitiyor, biri bize anlatsın?
23 Eylül 2009 Çarşamba 13:30

Burada neler olup bitiyor, biri bize anlatsın?

Yazar Alaeddin Ulu Konya'da son günlerde yaşanan depremlerle ilgili yetkileri uyardı

İşte o yazı; 

         Konya, Ramazan Bayramından önce, bayramda ve bayram sonrasında sallanmaya devam ediyor, vatandaş yetkililerden açıklama bekliyor. 

     Konya'da 10 Eylül tarihinde 4.5  büyüklüğündeki depremin ardından halk sokaklara dökülmüş, zor geçen günün ardından vatandaşlar, şehrin yetkilileri ve jeoloji mühendisleri tarafından yapılan ''deprem olmayacak, eve girin' açıklaması üzerine evlerine girmişti.

   Bu açıklamaların tam tersi gerçekleşmiş, ardından 4.7 büyüklüğünde 2. bir deprem daha olmuştu.

   Bayramın 2. günü Selçuklu merkezli 3.4 büyüklüğündeki deprem de kafalardaki soru işaretlerini güçlendirdi. Artçılar devam ediyor. Bugün de Konya, Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı açıklama göre, Türkiye'nin adeta deprem üssü gibi oldu.

          DEPREM SALLIYOR, YETKİLİLER ÇOK SALLAMIYOR

     Bugün saat 4.23'te başlayan ve ardarda meydana gelen 6 deprem yaşadı Konya... Bu depremlerin en büyüğü 3.2 şiddetinde oldu, merkez üssü yine Selçuklu Yazır mevkii, derinliği 5 kilometre... Sabahın erken saatlerinde olan bu depremi pek çok kişi hissetti. Konya'ya neler oluyor, niye sallanıyoruz, bunlar artçı mı, Konya'daki faylar yeterince araştırıldı mı? Çünkü Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın sonunda yer alan İstanbul'da bile halen faylar yeterince araştırılmadı, çalışmalar devam ediyor; Konya'da yeterince araştırıldığını söylemek doğru mu? 

   Yetkililerin bu konuda acilen herekete geçip, deprem uzmanlarıyla bugün acilen toplanması gerek miyor mu? En azından vatandaşa bişeyler söyleyebilmek için? 

    Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde görevli, Konya deprem fayları konusunda uzman doçent hocamız, Konya'nın en iyisi... Bu bilim adamını kentteki gazeteciler neden canlı yayın konuğu yapmıyor, televizyonlarda niye konuk etmiyor? Çok ilginç bir durum. Sanki üzerimize ölü toprağı serpildi. Vatandaşı belirsizlik içine sokararak tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok.

      AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

  Harekete geçmek için neyi bekliyoruz? Halk adına bir açıklama bekliyoruz. 80'li yılların Amerikan filmlerinin alışıldık bir repliğiyle bitirelim yazıyı. Konya'nın neden sallandığı, bu kentte neler olup bittiğini bittiği konusunda biri bize bişeyler anlatsın, lütfen...

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA