• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Uçakta Herşey Yasak
14 Ocak 2009 Çarşamba 20:41

Bu Uçakta Herşey Yasak

İç ve dış hat uçuşlarında yolcuların el bagajlarındaki sıvılara, 1 Mart'tan itibaren sınırlama geliyor.
İç ve dış hat uçuşlarında yolcuların el bagajlarındaki sıvılara, 1 Mart'tan itibaren sınırlama geliyor. Yolcular, 20x20 santimetre boyutlarında ağzı kilitli şeffaf plastik poşet içerisinde, her birinin hacmi 100 mililitreyi geçmemek üzere sıvı, jel veya aerosol bulundurabilecek.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) hava meydanlarına gönderdiği genelgeye göre, 1 Mart'tan itibaren Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) kuralları gereğince hava yolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarında bulunduracakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri sıvılarda kısıtlamaya gidilecek.

Yolcuların seyahatleri sırasında yanlarında sıvı ürünler bulundurmaları yasaklanmayacak ancak sıvıların miktarı kısıtlanacak. Her yolcu, 20x20 santimetre boyutlarında ağzı kilitli şeffaf plastik poşet içerisinde, her birinin hacmi 100 mililitreyi geçmemek üzere sıvı, jel veya aerosol bulundurabilecek.

1 Marttan itibaren başlatılacak uygulama şöyle olacak:

“Her yolcu 1 adet plastik poşet taşıyabilecek. Poşet içerisinde konulan her bir ürün maksimum 100 mililitre olacak. İçindeki miktara bakılmaksızın kabı 100 mililitreden büyük ürünlerin güvenlik noktasından geçirilmesine izin verilmeyecek. Yolcuların el çantalarındaki sıvı ürünleri son güvenlik kontrol noktasında göstermeleri ve x-ray cihazına ayrı olarak koymaları gerekecek. Uçak altı bagajlarda herhangi bir sıvı kısıtlaması uygulanmayacak.” Yolcuların çantalarını hazırlarken uygulamaya giren kısıtlamaları göz önünde bulundurarak sıvı ürünleri uçak altı bagajlarına koymaları öneriliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA