• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölünde kaçak avlananlara ceza
15 Nisan 2009 Çarşamba 17:06

Beyşehir Gölü'nde kaçak avlananlara ceza

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart 2009 tarihinde başlayan su ürünleri avlanma yasağına uymadığı ileri sürülen 7 kişiye toplam 9 bin 800 lira para cezası uygulandı.
Beyşehir Gölü'nde 15 Mart 2009 tarihinde başlayan su ürünleri avlanma yasağına uymadığı ileri sürülen 7 kişiye toplam 9 bin 800 lira para cezası uygulandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğü ile Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı koordinesinde Beyşehir Gölü'nde gerek karadan, gerekse göl içerisinde yapılan takipler neticesinde, kaçak olarak avlandığı tespit edilen 7 kişi suçüstü yakalandı. Beyşehir Gölü'nün Karayaka, Kıyakdede, Akburun, Gölyaka ve Yeşildağ kıyılarında yapılan denetim ve kontrollerde balıkçı tekneleriyle göle ağ attıkları belirlenen 7 kişi kaçak avlanılan toplam 60 kilo sazan balığı ile birlikte yakalandı. Kaçak avlanan balıklar ile ele geçirilen 2 bin metrelik ağa el konulurken, 7 şüpheli hakkında cezai işlem uygulandı. Kaçak avcılara kişi başı bin 400 lira olmak üzere toplam 9 bin 800 lira para cezası uygulandı.
 
Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağının başladığı tarihten itibaren denetim ve kontrollerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü bildirdi. Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile işbirliği halinde iki ayrı tekne ile göl içerisinde, kara araçları ile de göl kıyılarından takip yapılmak suretiyle kaçak avlanmanın önüne geçilmesine çalışıldığına dikkat çeken Karşıyaka, Beyşehir Gölü'ndeki balık neslinin korunarak gelecek nesillere aktarılması için gayret gösterdiklerini, balıkçılardan da aynı duyarlılığı göstermelerini beklediklerini dile getirdi. Havaların ısınması ile birlikte gece gündüz demeden kaçak avcılık denetimlerini daha da sıklaştıracaklarını hatırlatan Karşıyaka, av yasağına uyulmasını beklediklerini belirtti. Karşıyaka, gölde amatör olta avcılığı yapanların daha önce olduğu gibi yine kaçak avlanan kişileri Tarım İlçe Müdürlüğü görevlileri ya da güvenlik güçlerine ihbar etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA