• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölü adalarına mantar turu
04 Mayıs 2009 Pazartesi 17:41

Beyşehir Gölü adalarına mantar turu

İlkbahar mevsiminin bol yağışlı geçmesi Beyşehir Gölü Havzası'nın en değerli ve gözde mantarı olan kuzugöbeği rekoltesinde artış yaşanmasına neden oldu.
İlkbahar mevsiminin bol yağışlı geçmesi Beyşehir Gölü Havzası'nın en değerli ve gözde mantarı olan kuzugöbeği rekoltesinde artış yaşanmasına neden oldu. Kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarına Beyşehir Gölü adalarında bile rastlanmaya başlanması üzerine adalara mantar toplamak isteyenler için yat turlarının sayısı arttı.
 
Beyşehir Gölü içerisindeki adalarda kuzugöbeği mantarı yetiştiğini bu yıl yeni keşfeden mantar meraklıları ise düzenlenen yat turlarıyla adalarda mantar toplamaya başladı. Yat işletmecisi Ahmet Bülbül, göl içerisindeki adalara ulaşmanın tek yolunun yat turlarına katılmak olduğunu belirtirken, "Balıkçı tekneleri bu mevsimde balık yasağı olduğundan gölde gezinti yapamıyor. Kendi özel sürat teknesi olanların dışındaki vatandaşları adalara götüren tek ulaşım aracı bizim gezinti yatları oluyor.Bu yılki Nisan yağmurlarının ardından kuzugöbeği mantarının adalarda da yetiştiğini öğrenen vatandaşlar turlara olan ilgiyi artırdı" dedi.
 
Bülbül, özellikle hafta sonları adalara düzenledikleri günbatımı ve mevcut turlara mantar toplamak isteyenler için de özel turları eklediklerini dile getirerek, "Yılanlı adasına demir attıktan sonra yattan inen vatandaşlarımız için bir müddet sahilde bekleyerek mantar toplamalarına imkan tanıyoruz. Adalardaki mantarlar Anamas Dağı eteklerinde toplananlardan biraz daha farklı ve açık renkli oluyor. Adadan topladıkları mantarları poşetlere dolduran vatandaşlarımız gerek sofralarında tüketiyor, gelir elde etmek isteyenler ise bunları alıcılarına pazarlıyor. Bu yıl kuzugöbeğinde sezon yeni başladı. Kuru olarak yaz döneminde kilosu 70-80 liradan satılan kuzugöbekleri mevsiminde toplandıklarında ise 30-35 liradan alıcı buluyor" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA