• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyin tümörüne dikkat!
12 Haziran 2016 Pazar 10:17

Beyin tümörüne dikkat!

Özel Dünyam Hastanesi Beyin Cerrahı Op. Dr. Özkan Durmaz, "Çocuğun yürümesi bozuksa beyin tümörü akla getirilmelidir" dedi.

Beyin Cerrahı Op. Dr. Özkan Durmaz, beyin tümörleri hakkında bilgiler verdi. Yetişkinlerde görülen beyin tümörlerine dikkat çeken Durmaz, "Beyin tümörleri açısından sıklıkla rastladığımız şey, ilerleyici nörolojik kayıplardır. Polikliniğe gelen hastalarda bunların oranı yaklaşık olarak yüzde 68'dir. Bunlarında yüzde 45'i kas gücü kaybıyla gelirler. Bunun haricinde yüzde 54'lük bir oranda baş ağrısı ile gelir. Özellikle baş ağrısı kısmı önemlidir. Çünkü her başı ağrıyan 'Acaba bende tümör mü var?' diye düşünüyor. Beyin tümörlerinde baş ağrıları yüzde 70 oranında gerilim tipi baş ağrısına benzemekte, yüzde 9 oranında da migren tipi baş ağrısına benzemektedir. Gerçekten beyin tümörü olan vakalarda tümör tipi baş ağrısı dediğimiz vakaların yüzdesi 8'dir. Bunlarında sadece 3'te 2'sinde gerçek anlamda kafa içi basınç sendromu vardır. Tipik özellikleri, özellikle sabahları olan baş ağrısıdır. Daha sonraki dönemde bulantı ve kusma, kusmayla birlikte rahatlama yine tipik biz özelliğidir. Bunun haricinde başın öne eğrilmesi ve vücudun öne eğrilmesi ile beraber ağrının artması ve ek olarak da nöbet görüldüğü zaman biz buna tümör tipi baş ağrısı diyoruz. Ancak tüm beyin tümörü olan olgularda bu sadece yüzde 8 oranında görülüyor. Çok yaygın değil" ifadelerini kullandı.

Çocuklarda yürüme bozukluğu olması halinde muhakkak bir doktora götürülmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Durmaz, "Etrafımızdaki çocuklarda sürekli bir huzursuzluk ve sinirlilik hali yada kusmalar oluyorsa burada bir beyin tümöründen şüphelenmek lazım. Çocuğun yürümesi bozuk ve yürürken sık sık düşüyorsa, beyin tümörü olabilir mi diye akla getirmek gerekiyor. Belirleyici bir özellik olarak çocuk da başlayan ve açıklayıcı bir sebep yokken birden başlayan şiddetli boyun ağrısı ve boyunda bükülme özellikle beyin tümörüne işaret eden bulgulardır" diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA