• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayanlar bu işe de el attı
12 Temmuz 2009 Pazar 12:27

Bayanlar bu işe de el attı

Konya'da bir bayan sürücü, şehirlerarası otobüs firmasında kaptan olarak göreve başladı.
Konya'da bir bayan sürücü, şehirlerarası otobüs firmasında kaptan olarak göreve başladı.
Evli ve dört çocuk annesi 45 yaşındaki Sacide Baran, Konya'da bir otobüs firmasında kaptan olarak göreve başladı. Kendisinin uzun yıllar Danimarka'da otobüs şoförlüğü yaptığını belirten Baran, "Araç kullanmasını seviyordum. Yurt dışında da otobüs şoförü olmam gibi bir fırsat geçmişti elime, bunu değerlendirdim. Yaklaşık 15 yıl Danimarka'da uzun yolda otobüs kullandım. Eşimle ve çocuklarımla beraber Türkiye'ye döndüm. Otobüs şoförlüğünü kendi ülkemde de yapabileceğimi düşündüm ve şuanda çalıştığım  firmayla görüşerek geçici bir süreliğine direksiyon başına geçtim. İlk seferimi Konya'dan Ankara'ya yaptım, mutluyum" dedi.

YOLCULAR HOSTES ZANNEDİYOR
Kendisinin otobüs şoförlüğü yaparak örnek olduğunu dile getiren Baran, "Her geçen gün bayanların görev aldıkları yerler çoğalıyor. Bence bayanlar her alanda görev almalı. Otobüs şoförlüğü yaparken çocuk büyütmek zor oluyor. Her sorunun da eşlerin birbirine verdiği destekle çözüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
Bayan kaptanı gören yolcular ise, ilk başta hostes zannettiklerini daha sonra şaşırdıklarını belirtti. Aynı zamanda yolcular, kaptan Baran'ı zorlu bir görev üstlendiği için tebrik etti.
KONSET firması yetkililerinden İsmet Karaca, daha önce Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Otobüsçülük Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden 50 bayana 5 ay kurs verdiklerini söyledi. İlk defa bir bayan kaptanla çalışma kararı aldıklarını ifade eden Karaca, "Yurt dışında başarılı bir şekilde bu görevi yerine getirmiş. Burada da kısa bir süreliğine yolcularımızı bir anneye emanet ettik" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA