• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürekten Konyaya 2 büyük müjde
04 Kasım 2012 Pazar 14:47

Başkan Akyürekten Konyaya 2 büyük müjde

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren öğrencilerin 50 TL, sivillerin ise 75 TLlik elkartla bir ay boyunca toplu ulaşım araçlarına sınırsız...

     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren öğrencilerin 50 TL, sivillerin ise 75 TL’lik elkartla bir ay boyunca toplu ulaşım araçlarına sınırsız binebileceğini açıkladı. Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında 5 mahalleyle buluşan Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan UEFA kriterlerine uygun yeni stadyumun ardından mevcut stadyum alanının, en az yüzde 75’ini yeşil alan, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve güzel bir kent parkı olarak şehre kazandıracakları müjdesini de verdi.

  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Mamuriye, Abdülaziz, Öğretmenevleri, Pirebi ve Şeyh Sadreddin Mahalleleri sakinleriyle bir araya geldi.
Bugüne kadar 136 mahallede toplantılar yaparak problemleri yerinde gördüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mahalle sakinlerinden talepleri olanlarla sohbet etme imkanı bulduklarını söyledi.

CUMHURİYETİN 90. YILINDA KONYA’YA 90 ESER

Konya olarak Kurban Bayramı’nı huzurla geçirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yılını kutladıklarını ifade etti. Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye’de bir takım olaylar yaşandığını hatırlatan Başkan Akyürek, “Cumhuriyetin kutlanması gösterilerle, sloganlarla olmaz. Cumhuriyetimizi gerçek manasıyla kutlamak; hizmetlerle, eserlerle, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkararak, yeryüzünde lider ülke yaparak olur. Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü gerçek manasına uygun olarak kutlayabilmek için Konya’mıza 90 büyük eser kazandıracağız. O zaman Cumhuriyetin gerçek manasına uygun kutlandığını Konya’da göreceğiz. Çok daha farklı etkinliklere de imza atacağız” dedi.

ELKART İLE SINIRSIZ BİNİŞ İMKANI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımda hizmete sunulan yeni bir uygulamayı da paylaşan Başkan Akyürek, “Yeni hizmete sunduğumuz uygulamayla öğrenci ve sivil elkartı olanlara sınırsız biniş imkanı tanıyoruz. 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren

Öğrenci 50 TL, sivil 75 TL olarak bir ay boyunca toplu ulaşım araçlarına sınırsız binebilecek. Öğrenci-öğretmen gibi kişisel kart kullanan gruplar gişelerden, siviller ise belediyemizden elkartlarını alabilecek. Normalde 1 ayda bir öğrenci 100 defa binerse 85 TL; siviller ise 100 defa binerse 120 TL ödüyor. Bu uygulama ile neredeyse yüzde 50 indirim yapılmış oluyor. Bu kartlarda sınırsız biniş var. Bunu da kamuoyuna buradan takdim ediyoruz. Şehrimizde ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyoruz” diye konuştu.

MEVCUT STADYUM ALANI YÜZDE 75 YEŞİL ALAN OLACAK

Konya’da şu anda stadyumun bulunduğu alanda arzu edilen görüntülerin olmadığını anımsatan Başkan Akürek, şunları söyledi: “Çevre duvarından içindeki yapılara kadar şehrimizin en kıymetli alanı olmasına rağmen arzu edilen ölçüde bölgeye değer katmayan bir alan. Ekonomik ömrünü tamamlamış bir stadyum, UEFA kriterlerine uymayan spor tesisleri bulunuyor. UEFA kriterlerine uygun Türkiye’nin en modern, dünya şampiyonalarının yapılabileceği spor tesislerini şehrimize kazandırıyoruz. Mevcut stadyumun bulunduğu 102 bin metrekarelik alan, onun yanındaki ara cadde, devamındaki DSİ Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alanla ilgili yeni bir çalışma yürütüyoruz. Bu yeni çalışmada Orman ve Su İşleri Bakanlığımızla bir ön görüşme yaptık. Tam olarak mutabakata varırsak oradaki alanı da stadyum alanıyla birleştirerek, en az yüzde 75’ini yeşil alan, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve güzel bir kent parkı olarak şehrimize kazandırıp bu bölgeye değer katmak istiyoruz. Bu, şehrimiz adına önemli bir kazanım olacak. Biz stadyum alanının 20-25 kuleden oluşan bir bölge olmasını önlemek için bu fedakarlığı yapıyoruz. Şehrimizin önemli merkezlerinden olan bölgeyi yeni cazibe alanı olarak şehrimize kazandırmak istiyoruz. İstasyonun burada bulunması, hızlı trenle Ankara’nın, Eskişehir’in buraya gelmesi, 2 yıl sonra da İstanbul’un, gelecekte Antalya’nın buraya bağlanacak olması bu bölgenin önemini artıracak.”

Başkan Akyürek’in ardından söz alan mahalle muhtarları, düzenlenen toplantı nedeniyle teşekkür ederek mahalleleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler. Muhtarlar ve vatandaşların dile getirdiği talepler, ilgili daire başkanları ve Halkla İlişkiler Masası tarafından not alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplantının ardından İhsan Özkaşıkçı İlkokulu’nu ziyaret ederek okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti. Başkan Akyürek burada öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA