• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Akyürek gece çalışmasını inceledi
16 Eylül 2012 Pazar 14:24

Başkan Akyürek gece çalışmasını inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kerkük Caddesi Kavşağında gece yürütülen asfalt çalışmalarını inceledi. Trafik açısından yoğun olan kavşaklarda ekiplerin gece çalışarak...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gece saatlerinde Kerkük, Hulusi Baybal ve Rauf Denktaş Caddesi’nin kestiği noktada yürütülen asfalt çalışmaları ile Kerkük Caddesi’nde yapılan düzenleme çalışmalarını inceledi.

Trafik açısından yoğun olan kavşaklarda ekiplerin gece çalışarak, yolu sabah trafiğe açtıklarını belirten Başkan Akyürek, Rauf Denktaş Caddesi Kerkük Kavşağı’nın da 16 Eylül Pazar günü trafiğe açılmış olacağını vurguladı.

Şehrin en önemli caddelerinden olan Kerkük Caddesi’nde çok önemli bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, özel mülkiyetlerle anlaşma yapıldığını, bölgede örnek bir yürüyüş alanı ile çok güzel bir kaldırım ve refüj oluştuğunu ifade etti.
 

YOL ÇALIŞMALARI İÇİN 80 MİLYON TL

Caddenin asfaltının da tamamen yenilendiğini dile getiren Başkan Akyürek, “Bu yıl asfaltta yeni bir rekor kırıyoruz. Karaman, Adana, Antalya ve Ankara Yolları ile Sivaslı Ali Kemal Caddesi, Şehir Caddesi, Kerkük Caddesi gibi alanlarda yenileme ve asfalt çalışması yürütüyoruz. Bu yıl 600 bin ton asfalt kullanacağız. Yol çalışmaları için ayırdığımız bütçe 80 milyon TL civarında. Büyük bir ekip çalışması yürütüyoruz. Amacımız, şehir merkezindeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1000 kilometrelik alanın tamamının standardını yükseltmek” dedi.

Yapılan çalışmalarda kaldırımları AB standartlarına uygun hale getirdiklerini, yüksekliklerini engellilerin de kullanabileceği şekilde yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, yapılan çalışmalarla şehrin kalitesinin yükseldiğini ifade etti.

BİSİKLET YOLLARI BİRKAÇ YIL İÇİNDE 500 KM OLACAK

Belediye olarak yaptıkları tüm yeni yollarda ve düzenledikleri caddelerde mutlaka bisiklet yolları oluşturulduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kerkük Caddesi’nde de şehrin en güzel yürüyüş yollarının yanında bisiklet yolları yapıldığını da belirtti. Konyalılardan bisiklet yollarını araç parkı ve başka amaçlarla kullanmamalarını isteyen Başkan Akyürek, Avrupa’nın sayılı bisiklet şehirlerinden olan Konya’daki bisiklet yollarını 170 kilometreden önce 280 kilometreye, birkaç yıl içinde de 500 kilometreye yükselteceklerini ifade etti.

Daha sonra, çalışanlarla görüşen Başkan Akyürek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA