• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Doğanın, Çok Özel Ricası!
25 Şubat 2009 Çarşamba 10:45

Aydın Doğan'ın, Çok Özel Ricası!

Sermayesi 6.4 trilyon olan Doğan Raksı (D&R) 50 milyara Doğan Yayın'dan kağıt üstünde alan eski Hürriyet çalışanı Hasan Şekin olayı ayrıntılarıyla itiraf ettiği ve 'O bir ricaydı' dediği belirtiliyo

 

MALİYE Bakanlığı’nın Doğan Grubu’na vergi kaçırma iddiasıyla kestiği 914.8 milyon liralık ceza dosyasında önemli bir yer tutan Doğan Raks Pazarlama’nın (D&R) 2003’te yapılan satışı sırasındaki işlemlerle ilgili şok iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor. Maliye’nin 6 trilyon lira sermayesi olan şirketin eski bir Hürriyet Dergi Grubu çalışanına 50 milyar liraya satıldığı gerekçesiyle ‘muhasebe hilesi’ saydığı ve 15 milyon liraya (15 trilyon) yakın ceza yazdığı işlemlerin odağındaki ismin kritik açıklamalar yaptığı belirtiliyor.

ŞEK: O İŞ BİR RİCAYDI

DOĞAN Raks Pazarlama’yı satın alarak yönetim kurulu başkanı olmasına rağmen şirkete hiç gitmediği kaydedilen eski Hürriyet çalışanı Hasan Şek’in tüm olayları Maliye müfettişlerine itiraf ettiği kaydedildi. Hürriyet’e bağlı Atlas Dergisi’nde 1991-1996 arasında teknik koordinatör olarak çalışıp daha sonra kendi işini kuran Hasan Şek’in satışla ilgili olarak ‘O bir hatır ve rica işiydi’ dediği öğrenildi.

BOŞ MUKAVELE İMZALATTILAR

ŞEK’İN konuyla ilgli olarak Doğan Grubu’yla güvene dayalı ilişkileri olduğunu vurguladığı belirtilirken, D&R’ın hisselerini satın alışıyla ilgili olaya, Doğan Grubu yöneticilerinden birinin ricasıyla girdiğini belirttiği ifade ediliyor. Şek’in söz konusu yöneticinin zarardaki bir şirketlerini devredecekleri güvenilir bir adam aradığını söylediği, bu yüzden kendisini seçtikleri de kaydediliyor. Şek’in satışı kabul etme nedeninin Doğan Grubu’yla ilişkilerinin iyi olmasının işlerini açacağı düşüncesinden kaynaklandığı vurgulanıyor. Şek’in Maliye müfettişlerine, anlaşmayı kabul ettikten sonra Doğan Grubu yöneticilerinin kendisine getirdikleri 50 milyar liralık bir çek ve D&R şirketini kendisinden geri almalarını sağlayacak boş bir mukavele imzalattıklarını söylediği belirtildi. Şek’in satış işleminden sonra D&R Yönetim Kurulu Başkanı olmasına rağmen şirketin genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarına hiçbir zaman katılmadığını da ifade ettiği belirtiliyor. İddialara göre Şek ayrıca söz konusu şirketi 2005 yılında yine aynı yönetici arkadaşının ricasıyla Doğan Grubu şirketlerinden birine devrettiğini de söylüyor. EKONOMİ SERVİSİ

Şek’e satış belgesinde ünlü isimler yer alıyor

MALİYE’NİN vergi kaçakçılığı cezası kestiği D&R’ın zararına satış işlemleri sırasındaki kanıt niteliğindeki resmi belgeleri de elde ettiği belirtiliyor. Buna göre söz konusu belgeler arasında Doğan Yayın Holding’in satışla ilgili yönetim kurulu kararı, hisse devir mukavelesi ve fatura da bulunuyor. Belgelerin altında Doğan Yayın Grubu’ndan yönetim kurulundaki tanınmış isimlerin imzaları yer alıyor. Begelerin Doğan Grubu’na giden dosyada olduğu ifade ediliyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA