• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupanın Hangi Ülkesine Komek Açıldı?
21 Şubat 2009 Cumartesi 14:14

Avrupa'nın Hangi Ülkesine Komek Açıldı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İspanya'nın başkenti Madrid'de 4 branşta el sanatı kursu açtıklarını, bu kursları diğer Avrupa başkentlerinde de açmayı planladıklarını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İspanya'nın başkenti Madrid'de 4 branşta el sanatı kursu açtıklarını, bu kursları diğer Avrupa başkentlerinde de açmayı planladıklarını söyledi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2004 yılında KOMEK adıyla yeniden yapılandırılan Konya Meslek Edindirme Kursları’nın 106 branşa ulaşarak bugüne kadar 50 bine yakın kişiye kurs verdiğini hatırlatan Başkan Akyürek, Konya'da meslek sahibi olmak ve geleneksel el sanatlarını öğrenmek isteyenlerin tercih ettiği kurslarda elde edilen başarıları, Türk kültürünü yaygınlaştırmak ve tanıtmak adına yurt dışına taşıdıklarını belirtti.
 
Yurtdışı KOMEK’lerin ilkini Bosna Hersek'te açtıklarını, daha sonra Makedonya’nın 3 şehrinde farklı branşlarda kurslar açtıklarını kaydeden Başkan Akyürek, bu ülkelerde açılan kurslardan şu ana kadar 2 bin 100 kişi mezun olduğunu söyledi.

MADRİD’E KOMEK KURSU AÇILDI

Bu çalışmaların ardından Türk el sanatları kültürünü Avrupa'ya taşımak için yeni bir açılım içine girdiklerini anlatan Başkan Akyürek, son olarak İspanya'nın başkenti Madrid'de çini başta olmak üzere 4 branşta el sanatları kursu açtıklarını belirtti. Madrid'de açılan kursta çini, takı tasarımı, ahşap boyama ve kurdele nakışı branşlarının yer aldığını dile getiren Başkan Akyürek, “Türk-İspanya Dostluk Grubu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonunda KOMEK'te görevli 2 öğretmenimiz Madrid'e gitti. Burada yer ayarlanması ve yapılan duyurular sonrasında kurslarımızı açmış olduk'' dedi.

Başkan Akyürek, Madrid'deki kurslara ileride ebru sanatının da ilave edileceğini, bu çalışmanın Madrid dışında Konya'nın kardeş şehri Kurtuba’da da başlatılmasını planladıklarını anlattı. Bir moda merkezi olan Madrid'de bu kursların yoğun ilgi göreceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, şunları kaydetti: “Madrid'de açılan 4 el sanatları branşında ilk etapta 160 kursiyer eğitim görecek. Bu çalışmamızda, zengin Türk el sanatlarının, Avrupa'daki sanat dalları arasında yer almasını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu çalışmada kültürler bir araya gelecek. Türk el sanatlarının Avrupa başkentlerine taşınma işini, Medeniyetler İttifakı çalışmaları içinde tamamlanması gereken parçalardan biri olarak görüyoruz. Çünkü bu çalışmamız İspanya ile sınırlı kalmayacak. Bu kursları diğer Avrupa başkentinde de açmayı planlıyoruz. Bu konudaki ciddi hazırlıklarımız devam ediyor.”

İspanya Kraliçesi Sophia'nın 2007 yılında Konya'yı ziyaretin ardından İspanya ile ilişkilerin daha da arttığını belirten Başkan Akyürek, yapılan bu çalışmalarla ilişkilerin daha iyi noktalara geleceğini umduklarını da sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA