• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atalay, Ceylanın ölüm nedenini açıkladı
12 Ekim 2009 Pazartesi 20:08

Atalay, Ceylan'ın ölüm nedenini açıkladı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un ölüm nedenini açıkladı.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır ve bazı illerde incelemeler yaptığını, Ceylan Önkol'un hayatını kaybetmesine sebep olan olayla ilgili bilgiler aldığını belirtti.

Dün polis kriminaloji laboratuarınn raporu belli olmuştu. Orda yapılan tespitlerin sonunda Ceylan Önkol'un bulduğu cisme nacak ile vurması sonucu patlama meydana geldi, çocuğun cesedinde çıkartılan parçalar 40 mm'lik lancer bombasına ait olduğu tespit edilmiştir. Bu bomba tüfekle atılan bir bomba.

Olayla ilgili bilirkişiler ve elde edilen verilere göre orada eskiden kalma lancer bombası var. Ceylan Önkol elindeki nacar tabir edilen bir metal cisim ile ona vurdu ve cismin bundan kaynakladığı tahmin ediliyor. Olay yerine havan atılması söz konusu değil.

Atalay, Lancer bombasının hem poliste, askerde ve terör örgütünde de bulunabileceğini bombanın kime ait olduğu konusunda bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

Atalay, terör örgütüne yönelik Suriye ve Irak'la görüşmelerin sürdüğünü ve bu hafta içinde Suriye ve Irak'ta temaslarda bulunacağını açıkladı.

Bakan Atalay, Türkiye'de sorunların çözümü için mutlaka anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiğini 2007 seçimleri sonrasında önceliği Anayasa konusuna verdiklerini ancak bu konuda daha sonra yaşananların herkes tarafından bilindiğini açıkladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA