• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
At keserken daha önce de yakalanmış!
26 Ekim 2009 Pazartesi 13:14

At keserken daha önce de yakalanmış!

Ekim ayı başında "at kestiği" ihbarı üzerine evine ve işyerine baskın yapılan lokantacı Y.A.'nın yaklaşık bir yıl önce de at keserken yakalandığı
Ekim ayı başında "at kestiği" ihbarı üzerine evine ve işyerine baskın yapılan lokantacı Y.A.'nın yaklaşık bir yıl önce de at keserken yakalandığı ve "kendim yemek için kesiyorum" diyerek ceza almaktan kurtulduğu ortaya çıktı.

Konya'da ekim ayı başında emniyete yapılan bir ihbar üzerine, vatandaşa 2.5 liradan et kavurma satan lokantacı Y.A.'nın ev ve işyerlerine baskın yapıldı. Baskınlarda 93 kilo şüpheli et ele geçirildi. Şüpheli etler tahlil edilmek için Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında yapılan analizlerde Y.A.'nın lokantasında bulunan etin at eti olduğu kesinleşti. Bunun üzerine Y.A.'nın lokantası ve 3 şubesi belediyeler tarafından mühürlenirken, kendisine de 5 bin 500 lira para cezası kesildi.

Tarım İl Müdürlüğü olayın üzerinden 20 gün geçtikten sonra bir açıklama daha yaparak, lokantacı Y.A.'nın bir yıl önce de 'at kesiyor' iddiasıyla yakalandığını duyurdu. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin yerel basına yansıyan açıklamalarına göre, lokantacı Y. A. geçen yıl yapılan denetimlerde evinin bahçesinde at keserken suçüstü yakalandı. Evinde de 700 kilogram civarında at eti ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen Y.A., çıkarıldığı mahkemede kendisini 'Atları kendim yemek için kesiyordum.' diyerek savundu. Bu savunma üzerine lokantacı Y.A. serbest bırakıldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklama, Y.A.'nın bu olaydan sonra at kesmeye devam ettiği ve lokantasında at etinden mamül gıdalar pazarladığı şüphesini doğurdu.

Yetkililer, at eti yemek istemeyen vatandaşları ucuz et ürünleri satan lokanta ve büfelerden emin olmadıkça yemek yememeleri konusunda uyardı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA