• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anne katiline denetimli serbestlik
08 Nisan 2009 Çarşamba 13:49

Anne katiline denetimli serbestlik

Konya'da işlenen anne cinayetinde karar çıktı.
Ankara'da işlenen anne cinayetinden bir gün sonra Konya'da işlenen anne cinayetinde karar çıktı. Mahkeme heyeti, cinayet zanlısının akıl hastası olduğu ve ceza-i ehliyetinin bulunmadığına yönelik gelen rapora göre tedavi ve denetimli serbestlik kararı verdi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen anne cinayetinin karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya sanık avukatı ile tutuklu sanık Benal S. katıldı. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurumundan beklenen raporun geldiğini belirterek dosya hakkında karar vereceklerini belirtti. Raporda sanığın şizofreni ve akıl hastası olduğu, bu nedenle ceza-i ehliyetinin bulunmadığını ifade eden Mahkeme Başkanı, sanığın üzerine atılı suçtan tahliyesine ancak serbest bırakılmayarak koruma ve tedavisinin
yapılması için yeterli bir devlet hastanesinde denetimli serbestlikle tedavisi yapılana kadar tutulmasına karar verdiklerini söyledi. Verilen karara göre, anne katili Benal S., tedavisi tamamlanana kadar hastanede kalacak.

Olay, 25 Mart 2008 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Kılıç Arslan Mahallesi Telafi Sokak Muradiye Sitesi B Blok Numara 21'de meydana gelmişti. Benal S. (33), bıçaklayarak öldürdüğü annesi Sebahat Gülbeyaz'ı (51) parçalara ayırarak kutulara koymuş, kutuları da çekyatın altına saklamıştı. Olay, Sebahat Gülyebaz'ı çağırmak için evine gelen komşularının kapının açılmaması üzerine durumu polis ekiplerine bildirilmesiyle ortaya çıkmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA