• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anadoludan yükselen yeni bir hareket
15 Kasım 2009 Pazar 17:00

Anadolu'dan yükselen yeni bir hareket

Anadoludaki 40a yakın İslami dernek ve vakıf yeni bir hareketin temelini atmak için İstanbulda bir araya geldi.
Anadolu’daki 40’a yakın İslami dernek ve vakıf yeni bir hareketin temelini atmak için İstanbul’da bir araya geldi. “Tevhid, Özgürlük, Adalet, Ahlak ve Aile” merkezli yeni hareket, Türkiye’de çok konuşulacağa benziyor.

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu I. Olağan Genel Kurulu dün Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kurulun toplantısına Mazlum-Der Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar, Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İMH Başkanı Mehmet Güney, Hilal Tv Genel Yayın Yönetmeni Adnan İnanç, AKEV Başkanı Şemseddin Özdemir, TGTV Başkanı Necati Ceylan, Öz İplik-İş Sendikası eski Başkanı Yusuf Engin ve birçok gazeteci yazar iştirak etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisi ile başlayan platformun açılış konuşmasını İbrahim Bahar yaptı. Bahar, “Hepimiz Anadolu’nun farklı şehirlerinden kalkıp, medeniyetler başkenti İstanbul’a umut olmak için geldik” dedi. 40 yıldır süren yürüyüşlerinin her geçen gün büyümesinin kendisini heyecanlandırdığını belirten İbrahim Bahar, bu çalışmanın başka platformlara örneklik teşkil edeceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, platformun çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi. “Ülkemizde ve dünyamızda olup bitenleri irdeledik. İnsanı, aileyi toplumu ülkeyi tanımaya çabaladık. Hülasa Mü’min’in yitiği olan hikmet arayışımız sürdü… Artık ne olmadığımızı değil ne yaptığımızı, ne yapmayı planladığımızı konuşuyoruz” diyen Aldemir, “Organizasyonlar akan bir nehir gibidir. Sürekli yenilenirler. Bizim yaptığımız da böyle bir yenilenmedir. Nehir yatağını ve yönünü koruyor. Nehrin debisi artarak insanlığa hayat vermeye devam ediyor” dedi.

Aldemir konuşmasını şöyle sürdürdü, “Allah her an hayata müdahildir. Yaratılış devam ediyor. Allah tarihe tekrar biz Müslümanlar eliyle müdahale etmek istiyor. Vasat bir ümmet olarak, katılımcı meşveret, kurumsal önderlik, şeffaf ve hesap verebilir, etkin çalışan kurumlar ile toplumun bağrında yankı bulmak, bu dönemin vazgeçilmezleridir. Arzın kirlendiği insanlığın çürüdüğü bir zamanda, yeniden imanın emniyet ve huzur iklimini, vahyin diriltici soluğuyla dünyayı bir kez daha buluşturma çabasındayız. Anadolu Platformu hiçbir hesabi kaygı gütmeden, tam bir hasbilik içinde, geliştirilen projelerin koordinasyonunu üstlenmektedir. Anadolu’nun her noktasında ki yetişmiş insan gücümüzle, insanımızın tarihiyle, değerleriyle ve evrensel insani duyarlılıklarla yeniden buluşturulması çabasındayız. İnsanımıza yeryüzünün imarı ve neslin ıslahı sorumluluğunu kazandırmak arzusundayız. Neslin ıslahı kadar arzın imarını da önemsiyoruz. Hayvan, bitki, doğanın tabiliğine karşı sadık kalmalıyız. Tüm varlık biz mü’minler eliyle tekrardan huzura kavuşacak.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA