• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 bin 500 kişi enkaz arıyor!
27 Mart 2009 Cuma 12:09

3 bin 500 kişi enkaz arıyor!

Sivil savunma ekipleri, askerler, korucular, AKUT ve aralarında BBP'lilerin de olduğu yaklaşık 3 bin 500 kişi helikopter enkazını arıyor.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekat ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile 3 bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle:

"Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli."

500 PARTİLİ ARIYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş'ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirtti.

Kurucuova köyünde yapılan arama çalışmalarını koordine eden Öznur, partililerle birlikte yaklaşık 42 saattir bölgede olduklarını, Göksun merkez olmak üzere dağlık bölgelerde 500 partilinin arama yaptığını belirtti.

Öznur, "Dağlık bölgeler olan Kazdağ (Sisne), Yeditekneler, Şahinkaya bölgeleri ile Ilıca, Baydemir ve Tanır beldelerinde de geniş bir arama çalışması yapılıyor. Türkiye'nin her yerinden buralara sevk var. Sivil savunma uzmanları, askerlerimiz, korucularımız çok yoğun şekilde bölgedeler. Arama tarama çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLU, YARALI BİLE OLSA DAYANACAK GÜÇTE VE YAPIDADIR"

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, "Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, yaralı bile olsa dayanacak güçte ve yapıdadır" dedi.

Pakdil, şöyle konuştu: "Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, çevre şartlarını çok iyi bilen, zor şartlarda yaşamayı bilen bir yapıya sahip. Hayatı idame konusunda kendisi oldukça dayanıklı birisi. Bu konuda ümitliyiz. Yaralı bile olsa, dayanacak güçte ve yapıdadır. Heyecana kapılmayacaktır. Çevresindekilere de yaşama ümidi verecektir. Yer tespiti ve arama için her türlü teknik cihaz kullanılıyor ve eldeki tüm veriler değerlendiriliyor. Helikopterle yapılan keşif çalışmalarına BBP'li arkadaşlarımız da katıldı. Onlar da şartların ne kadar olumsuz olduğunu havadan görme fırsatı buldular. Hava birazcık açsa yarım saat 45 dakikada enkazı bulabiliriz."

Pakdil, Ilıca ve Hacıbudak bölgelerinde çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, çalışmaların 30 kilometrekarelik bir alanda sürdürüldüğünü anlattı.

Bin 400 metrenin üzerindeki rakımda sis nedeniyle görüşün kötü olduğunu dile getiren Pakdil, "Helikopterlerde termal kameralar kullanılıyor. CASA uçağı da havadan arama çalışmalarına katılıyor. Bölgede asker, polis, sivil savunma ekipleri ve korucular ile köylüler ve BBP'liler de aramalara gönüllü olarak katılıyor" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA