• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
100 bin konutta geri dönüşüm uygulaması
29 Ekim 2009 Perşembe 13:38

100 bin konutta geri dönüşüm uygulaması

Selçuklu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce Selkap çalışmaları kapsamında oluşturulan ekipler, eğitiliyor. Eğitimi tamamlanan ekipler site sakinleri ile görüşerek..

Selçuklu Belediyesi Kaynağında Ayırma Projesi geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında oluşturulan ekipler Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre mühendisleri tarafından eğitiliyor. Eğitimi tamamlanan ekipler mahallelerde site sakinleri bire bir görüşerek vatandaşları bilgilendirecek. 

Apartman ve site sakinleri eğitim kapsamında atıkların ayrı toplanması hususunda bilgilendirilecek. Eğitimi süren ekipler, atıkların ayrılması, çalışmalara destek verilmesi ve ambalaj atıklarının milli ekonomiye kazandırılması konusunda vatandaşlarla iletişim kuracak.

 SELKAP ekipleri ambalaj atıkları yönetim planı çerçevesinde şu ana kadar 65 bin konutta çalışma yaparak bilgi verdi. Selçuklu Belediyesi 2009-2012 yılları arasında atıkların geri kazanılması ile ilgili bilgilendirme çalışmalarında hedefini 100 bin konut olarak belirledi. Belirlenen hedef doğrultusunda oluşturulan ekipler eğitimlerinin tamamlanmasının ardından konut ve sitelerde vatandaşların eğitilmesi için Çevko’nun da desteği ile çalışmalarına başlayacak.

Geri kazanım projesi kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, vatandaşların çalışmalara destek olmalarını istedi.

Başkan Altay “Hemşehrilerimizin katkıları ile geri kazanım projemiz süratle gelişmektedir. Çöpe atmayıp temiz bir şekilde biriktirilecek olan atıklarla ülkemiz ekonomisine ve Selçuklu’nun doğal yapısının korunmasına katkıda bulunulacaktır. Hemşehrilerimizin bu projemize desteklerinin devam etmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA