Ramazan ayının Ağustos'a denk gelmesi bazı mesleklerde çalışanların işlerini zorlaştırıyor. Ramazan ayının zorladığı meslek gruplarının başında döküm, demir-çelik, fırın, tuğla gibi işlerde çalışanlar Ramazan mesaisini geceye aldı. Özellikle demir, döküm gibi işlerde çalışanlar iftarda iş başı yapıyor. Sahura kadar çalışan işçiler gündüz ise dinleniyor.
Konyalı döküm ustası Durmuş Ateşgöz, 700-1400 santigrat derece sıcaklıkta oruçlu çalışmanın oldukça zor olduğunu söylüyor. Durmuş Ateşgöz, akşam serinliğinde mesaiye başlayıp sahura kadar çalıştıklarını belirterek, "Ramazan ayında gündüzleri çalışmak bizim için neredeyse imkansız. Gündüz sıcaklıklarına, oruç ve döküm ocağının sıcağı eklenince iş yapmak olanaksızlaşıyor. Böyle olunca akşamları çalışmayı tercih ediyoruz. Akşam en azından susuzluğumuzu giderebiliyoruz." dedi.
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde işleri hızlanan şeker ve lokum üreticileri de geceleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Şeker imalatçısı Naci Acar da personelin gündüz iş veriminin sıcak düştüğüne dikkat çekti. Bu nedenle geceleri çalışmanın daha avantajlı olduğunu kaydeden Acar, "Gece serinliğinde daha rahat çalışıyoruz. Hem oruç hem de sıcaklar bedenen çok yoruyor. Bazen sahura kadar çalıştığımız oluyor." ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.