Yuttuğu iğne ayağında çıktı

Yuttuğu iğne ayağında çıktı
Eşarbını yaparken yuttuğu iğne, 2 yıl sonra ayağında çıktı. Cam kesiği şikâyetiyle doktora giden Banu Kara, çekilen röntgende iğneyi ayak başparmağının alt kısmında görünce şaşkına döndü.
Eşarbını yaparken yuttuğu iğne, 2 yıl sonra ayağında çıktı. Cam kesiği şikâyetiyle doktora giden Banu Kara, çekilen röntgende iğneyi ayak başparmağının alt kısmında görünce şaşkına döndü. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, bu tür olayların milyonda bir olsa da görülebileceğini söyledi.

21 yaşında olan Banu Kara, 2 yıl önce eşarbını yaparken ağzına aldığı iğneyi yuttu.  Kara, kontrol için ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Burada yapılan kontrollerde ve röntgen filmlerinde iğneye dair bir bulguya rastlanmadı. Doktorlar iğnenin vücuttan ayrılmış olabileceğini söyleyerek Kara'yı evine gönderdi. Aradan 2 yıl geçtikten sonra, yolda yürürken ayağını cam kesen Kara, hastaneye giderek tedavi olmak istedi. Cam kesiği tedavisi yapıldıktan sonra çekilen röntgende ayak başparmağı altında iğne görüldü. Ayağında iğne olduğunu duyunca şok geçiren Banu Kara, ‘‘ilk başta inanamadım, sonra filmi görünce inandım, 2 yıl önce eşarbımı yaparken iğneyi yanlışlıkla yutmuştum, aileme söyledim ve hemen hastaneye gittik. Yapılan tetkikler ve filmlerde herhangi bir iğneye rastlanmadı. Tedirgin oldum ama yapacağım bir şey yoktu. Aradan 2 yıl geçti. Geçtiğimiz günlerde yolda yürürken ayağımı cam kesti. Hemen hastaneye gittim ve çekilen filmde iğne ayağımda çıktı. Daha önce böyle bir şey duymamıştım bile ama kendim yaşadım. Güzel bir ameliyatla iğneyi çıkardılar, şimdi daha iyiyim’’ dedi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Necmeddin Erbakan Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, bu tür bir olayın milyonda bir olsa da görülebileceğini söyledi. Erikoğlu, ‘‘Vücutta iğne mideye geldikten sonra bu bölgelerden bağırsağı delerek farklı bir yol izleyebilir. Bağırsağı yavaş deldiği için bağırsak zarında iltihap oluşturmadan vücudun diğer kısımlarına geçebilmekte ve ayakta, bacakta veya farklı bölgelerde karşımıza çıkmaktadır. Bu tür şeyler tıbben görülebilen olaylardır. İğnenin vücutta herhangi bir riski yoktur, vücuttan bağırsak tarafından atılmasa bile, vücutta her hangi bir organa zarar vermeden gezebilir. Özellikle çocuklarda görülen yabancı cisim yutmaları mideye indikten sonra, büyük oranda mide-bağırsak sistemiyle atılırlar. Bu tür şeyler nadir olarak yaşanan olaylardır. İğne türü maddeler çok yavaş bir şekilde bağırsakları delerek geçtiği için karın zarında da iltihap oluşturmazlar. Bu şekilde bağırsak dışına çıkabilirler. Vücudun diğer kısımlarında hareket halinde görülebilirler. Bu nadir de olsa insan vücudunda yaşanan bir olaydır’’ diye konuştu. Bu tür olayların ateşli silah yaralamalarında vücutta kalan mermiler içinde geçerli olduğunu belirten Erikoğlu şunları kaydetti: ‘‘Aynı durum özellikle ateşli silah yaralamalarında olan mermiler içinde geçerlidir. Çıkarılması çok riskli bölgelerde olan kurşun yaralanmalarındaki mermiler, vücutta bırakılabiliyor. Bunlar yapılan kontrollerde, çok farklı bölgelerde karşımıza çıkabiliyor. Bunlar tıbben olağan durumlardır’’  SAMİ GEDİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.