Yönet: 'Takımımız en kısa sürede toparlanacak'

Yönet: Takımımız en kısa sürede toparlanacak
Zaferde klup binasında basın toplantısı düzenleyen Cengiz Yönet Şehirdeki oluşturulmaya çalışılan panik havasına izin vermeyeceklerini belirtirken, takımımızın en kısa sürede toparlanacağına inandığını söyledi.

Zaferde bulunan kulüp binasında bir basın toplantısıdüzenleyen Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, sonuçlarabağlı olarak hareket etmediklerini ve şehirdeki oluşturulmaya çalışılan panikhavasına izin vermeyeceklerini belirtirken, takımımızın en kısa süredetoparlanacağına inandığını söyledi.

Sezon başında Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan'ın istediği oyuncularıneldeki imkanlar doğrultusunda alternatifleri de değerlendirilerek kadrooluşturulduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı  ve Basın Sözcüsü CengizYönet,
"İlk 7 hafta itibariyle gelinen noktada başarılı olduğumuzsöylenemez. Ama zaten biz ve teknik heyetimiz ilk 7-8 haftanın bir geçiş dönemiolacağını belirtmiştik. Artık 7 haftayı geride bıraktık. Kendimize yeni vebeyaz bir sayfa açmak istiyoruz" dedi.

"Kimseye hayal satmadık ve hayal peşinde de olmadık"
diyen Yönet, "Kamuoyunda yönetimimizin hocamızın kadro oluşturmakonusunda işine karışması gerektiği veya karıştığı doğrultusunda bir görüşoluşmaya başladı. Şunu kesinlikle belirtmekte yarar var. Konyaspor YönetimKurulu olarak bugüne kadar hocamıza bu konuda herhangi bir şekilde müdahaledebulunmadık. Yani Ziya Doğan hocamızın işine karışmadık" şeklindegörüş belirtti.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Medical Park Antalyaspor ve Trabzonspor ileoynayacakları maçlarla zorlu bir döneme girdiklerini de sözlerine ekleyen CengizYönet,
"Bu maçları kazandığımızda hedef büyültmeyeceğimiz gibikaybettiğimizde de koyduğumuz hedeften sapmış olmayacağız. Konyaspor olarak busezon başarılı olursak bunda herkesin payı olacak.Ama olası bir başarısızlıktatek sorumlu biz olacağız. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz"dedi.

Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Milli maçlarnedeniyle lige verilen arada olması halinde yabancı bir takımla, bugerçekleşmezse bir Türk takımıyla hazırlık maçı oynamayı planladıklarını ve bukonuda çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Alınan başarısız sonuçların ardından bu başarısızlığın maddi konularabağlandığını da ifade eden Yönet,
"Bu sık sık gündeme getiriliyor.Ödemelerimiz peşinat, maç başı, garanti para ve prim olmak üzere 4 ana kalemdeyapılıyor. Bugüne kadar oyuncularımıza herhangi bir prim borcumuz bulunmuyor.Kamuoyunda ayrıca yabancı oyunculara ödeme yapılıyor, yerli oyuncularayapılmıyor şeklinde bir görüş oluşmaya başladı. Biz kesinlikle oyuncularımızarasında böyle bir ayrım yapmıyoruz. Maç başı ödemeleri de 8 maç dolduğunda 4maç ödeme yapılarak kapatılıyor. Yani bu demek oluyor ki oyuncularımıza maçbaşı ödeme borcumuzda yok. Çünkü 7.haftayı geride bıraktık. Eylül ayı ödemeleride Ekim ayının 10'unda yapılacak. Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz songenel kuruldan bu yana bakıldığında toplam 17 milyon TL 'nın üzerinde bir ödemeyapıldığı görülüyor. Oyuncularımızın ödemelerini zamanında yapmak için yönetimkurulu olarak olağanüstü bir çaba sarfediyoruz. Spor kamuoyunun vetaraftarlarımızın başarısız sonuçları maddiyata bağlamamalarını istiyoruz"dedi.

Fenerbahçe ile oynayacakları lig maçı öncesi Erdinç Yavuz'un sarı kart cezalısıolduğunu, Murat Tosun ve İbrahim Ege'nin ise sakatlıklarından dolayı 10 günsonra antrenmanlara başlayacağını söyleyen Yönet,
"Kötü sonuçlarınardından şehirde bir panik havası oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun olmasınaizin vermemeliyiz. İnşallah Fenerbahçe maçı çıkışımız olur. Lige bakıldığındaher takımın birbirini yenecek güce sahip olduğunu görüyoruz. Bizim kadromuzdaönemli futbolculardan oluşuyor. Tek sıkıntımız takım olmada yaşadığımızsorunlardıç İnşallah bu arada bunun da üstesinden geleceğiz" diyekonuştu.

Cengiz Yönet, bir soru üzerine yönetim kurulunun bütün futbolculara peşinatolarak 1,7 milyon TL borcunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.