Yenidoğan sağlığı programları gerçekleştirildi

Yenidoğan sağlığı programları gerçekleştirildi
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı tarafından organize edilen 3. Yenidoğan Sağlığı Eğitim Programı ve 9. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşirelik Sempozyumu Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde...
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı tarafından organize edilen 3. Yenidoğan Sağlığı Eğitim Programı ve 9. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşirelik Sempozyumu Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde ve Hastanesinde iki ayrı programla gerçekleştirildi. Programlarda yenidoğan bakımı, yenidoğan hastalıkları, yenidoğan gelişimi gibi konular konuşuldu.
3. sü düzenlenen Yenidoğan Sağlığı Eğitim Programı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programın konuşma yapan Prof. Dr. Fahri Ovalı, “Yenidoğan Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler” ile “Gelişimin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi” sunumlarıyla, yenidoğan bakımında bilinmeyen konulara değindi.
Programda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs’te bir sunum yaptı. Prof. Dr. Rahmi Örs  “Bebeklerde Acil Durumlar ve Sevk Etme Endikasyonları” ile “Yenidoğan Enfeksiyonları” konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Prof. Dr. Rahmi Örs bu tür programların hekimler ve hemşireler düzeyinde her yıl belirli takvimlerde gerçekleştirildiğini belirtti. Prof. Dr. Örs, “Bu programlar ülkemiz için çok önemli olan yenidoğan sağlığı konusunda nitelikli eleman yetişmesine ciddi katkı sağlamaktadır. Böyle programları çok önemsiyoruz. Sadece bu ay içinde Konya’da dört eğitim toplantısına destek olduk ve ulusal düzeyde iki programda koordinatör merkez olarak görev aldık.  Bu programı hemşireler ve hekimler düzeyinde iki ayrı program halinde gerçekleştiriyoruz. Programı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile Anne ve Bebek Sağlığı Vakıf ortak düzenlemektedir. Programda yenidoğan gibi çok hassas bir konuda hekim ve hemşirelerimizi güncel gelişmeler doğrultusunda eğitimler ile dinamik tutma ve farkındalığı artırma amaçlanmaktadır” dedi.
3. Yenidoğan Salığı ve Eğitimi Programında, Prof. Dr. Nilgün Kültürsay, Yrd.Doç.Dr. Ali Annagür  “Sarılık”, Doç. Dr. Kamile Marakoğlu “Yenidoğan ve Süt Çocuğu Beslenmesi”, Prof. Dr. Betül Acunaş “Taburculuk, Evde Bakım ve İzlem”, Doç. Dr. Dilek Toprak “Term ve Preterm Bebeklerin Aşılanması”, Doç. Dr. Hasan Ali Yüksekkaya “Yenidoğanlarda Tarama ve Kistik Fibroz” konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Sunumların ardından soru cevaplarla program devam etti.
9. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sempozyumu ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonu’nda yapıldı. Hemşirelerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda Hemşire Nuray Dilek “Yenidoğan Ünitesinde Hemşire Bakımının Özellikleri”, Prof. Dr. Betül Acunaş “Yardımcı Solunum Sırasında Hemşirelik Bakımı”, Hemşire Alime Tunçdemir “Premature ve Düşük Doğum Ağırlık Bebeklerin Hemşirelik Bakımı”, Prof. Dr. Fahri Ovalı “Yenidoğanın Beslenmesi”, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tokgöz “Yenidoğan Ünitesinde Kan ve Kan Ürünleri Kullanımı”, Prof. Dr. Rahmi Örs “Yenidoğan Enfeksiyonları ve Sepsis”, Hemşire Meryem Yaşar Kocabey “Hastane Enfeksiyonlarından Korunma”, Hemşire Ebru Temizsoy “Yenidoğan Ünitesinde İlaç Kullanım İlkeleri”, Hemşire Şule Küçükgüzel “Yenidoğanın Taburculuğa Hazırlanması” konularında sunum gerçekleştirdi. Program kapanış konuşmasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.