Veteriner Fakültesi Avrupa’ya örnek
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi başlattığı yeniliklerle yurt içinde ve yurt dışında birçok üniversiteye örnek oluşturuyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner çalışmaları hakkında Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Dekan Güner, Veteriner Fakültesi’nin gerek öğrencilerin eğitim ve öğretiminde gerekse bölge halkına hayvan hastalıklarının teşhisi ve tedavisinde, üretiminde, yetiştirilmesinde, hayvansal gıdaların kontrolü gibi birçok alanda görevlerini ifa ettiğini söyledi.
‘HAYVAN HASTANESİ ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR’
Bu alanlarda bir tanesinin de Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi olduğunu belirten Güner, “2012 yılına kadar klinik tarzında çalışan hayvan hastanesi çıkan hayvan hastaneliği yönetmeliğine bağlı olarak hayvan hastanesi olabilme adına 2013 Mart ayında hastane ruhsatını aldı. Hastanede bölge hayvancılığına hizmet ediliyor. Bölgedeki gerek büyükbaş ve küçükbaş olarak isimlendirilen hayvanların yanı sıra Pet hayvan dediğimiz kedi, köpek, doğadan gelen kuşlar gibi hayvanlar fakültemizde tedavi altına alınıyor. Tedavi masrafları yapılan protokol gereği Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmektedir. Bu protokolü hala yeni uygulamaya çalışan iller var. Bu konuda da Türkiye’de bir öncelik ve örnek teşkil ediyor” diye konuştu.
‘HAYVANLARIN REHABİLİTASYONU DA SAĞLANACAK’
“Yabandan gelen hayvanları kliniğimizde tedavi etmekteyiz” diyen Güner, “Rehabilitasyonu amacıyla Selçuk Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile çiftliğimizin hemen yanında Selçuk Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezinin inşası yapılacak. Burada yaban hayvanlarının tedavisinin yanı sıra kliniğimizde tam anlamıyla başaramadığımız rehabilitasyonu da dünya standartlarına uygun olarak burada sağlayacağız. Amaç projeyi dünya standartlarına uygun ergonomisi çok daha güzel bir örnek çıkacak. Süreç çalıştığımız şekilde giderse 2018 yılının ortalarında Konya ve bölgesi bir rehabilitasyon merkezi kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.
‘KÜÇÜK HAYVAN HASTANESİ AVRUPA’DA SAYILI MERKEZLERDEN OLACAK’
Yine Türkiye’de bir ilk olan Küçük hayvan hastanesinin hizmete girdiğinde evde beslenen evcil hayvanların tedavisinde kullanılacağını belirten Güner, “Mevcut hastanemiz ise sığır, koyun, at gibi hayvanların tedavisinde kullanılacak. Bu konuda da Türkiye bir ilk ve örnek olacağız. Küçük hayvan hastanemiz büyüklük bakımından da bir ilk olacak. Ayrıca Avrupa’da da sayılı merkezlerden biri olacak” dedi.
ENGELLİ ÖĞRENCİLERE AT İLE TERAPİ
Veteriner Fakültesi’nin binicilik tesisleri ile ilgili de konuşan Dekan Güner, “Fakültemizin işletmeciliğini yaptığı Selçuk Üniversitesi Binicilik tesislerinde hem vatandaşlara biniciliği öğretiyoruz hem her yaş grubuna at sevgisini öğretiyoruz. Tesisin müdürü Doç. Dr. Emel Gürbüz tarafından engelli çocuklara at ile terapi uyguluyoruz. Engelli çocuklar at ile olan diyalogları neticesinde ilaç kullanımlarını azaltma noktasında bir destek sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.