''Vatandaşlar evlerine girebilir''
Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, hastanelere şu ana kadar depreme bağlı yaralanma ile gelen kimse olmadığını söyledi.
Küçükkendirci, yaptığı açıklamada, depremin neden olduğu endişenin hastanelerin acil servisinde kısa süreli bir yoğunluğa neden olduğunu ifade etti.
Hastanelere gelenlerin aşırı derecede korkan ve şoka giren insanlardan oluştuğunu belirten Küçükkendirci, ''Hastanelerimize şu ana kadar depreme bağlı yaralanmayla gelen kimse olmadı'' dedi.
Küçükkendirci, Konya Numune Hastanesi Fizik Tedavi Servisinin bulunduğu binanın eski bir yapı olduğunu ve burada çatlak olduğu bilgisinin kendilerine verilmesi üzerine harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:
''Binada incelemede bulunduk. Tedirgin olarak evine gitmek isteyen hastalar evlerine gönderildi. Diğerleri Ana Bina'daki Ortopedi Servisi'ne alındı. Bu çatlağın deprem nedeniyle olup olmadığından emin değiliz. Yarın teknik uzmanlar gelip inceleme yapılacak. Ancak şu anda korkulacak herhangi bir durum yok.''
Konya'da 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 100 kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, merkez üssü Selçuklu ilçesine bağlı Sille köyü olan deprem nedeniyle yaklaşık 100 kişi Konya'daki çeşitli hastanelere başvurdu.
Başvuranlardan 30'unun düşme sonucu yaralanan, diğerlerinin ise korku ve panik nedeniyle bayılan kişiler olduğu kaydedildi.
Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis olası hırsızlık olaylarına karşı Selçuk ilçesinde asayiş uygulamalarını artırdı
Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahir Nalbantçılar, Konya'daki 4.5 büyüklüğünde depremin normal bir durum olduğunu ve artçısının beklenmediğini belirterek, ''Vatandaşlar evlerine girebilir'' dedi.
Nalbantçılar, yaptığı açıklamada, saat 21.29'da merkez üssü Selçuklu ilçesi Sille mahallesi olan depremi, Konya fay zonunun ürettiğini söyledi.
Bu fay zonunun, kuzey-güney yönünde kentin dağlık olan batı kısmından geçtiğini ifade eden Nalbantçılar, ''Bu fay zonunun bu büyüklükte bir deprem üretmesi normaldir. Bu deprem bağımsız kendi başına bir depremdir. Depremin meydana geldiği derinlik
Depremin yer yüzüne yakın bir noktada gerçekleşmesi nedeniyle bazı kerpiç yapıların zarar görebileceğini belirten Nalbantçılar, dik yamaçların kıyısından geçen kara yollarında kaya yuvarlanmalarına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.