Ürün pazarlamada fuarların önemi

Ürün pazarlamada fuarların önemi
Konya Sanayi Odası ve Konya ABİGEM işbirliğiyle firmalara yönelik Uluslar arası Fuarlar İçin Yüz-Yüze Pazarlama ve Satış Teknikleri konulu eğitim semineri düzenlendi.
Konya Sanayi Odası ve Konya ABİGEM işbirliğiyle firmalara yönelik ‘Uluslar arası Fuarlar İçin Yüz-Yüze Pazarlama ve Satış Teknikleri’ konulu eğitim semineri düzenlendi.
 
 KSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, eğitimin düzenlenme amacı; “Bugünün iş ortamında, hantal, yavaş, atalet içindeki kurumların yaşama şansı pek bulunmuyor. Bu kadar yoğun yaşanan rekabet içinde başarılı olabilmek; diğer faktörler yanında, bazı pazarlama aletlerini de iyi kullanabilmekten geçiyor. İşte bu pazarlama aletlerinin bir tanesi bizce ve en önemlisi doğru hazırlanmış fuarlar” olarak belirtildi.
 
 Seminerin açılış konuşmasında fuarların öneminden bahseden KSO Genel Sekreteri M. Sedat Taşkazan, “Ticaret fuarları müşteri ile yüz yüze görüşme fırsatı verdiği için, satış ve pazarlamada katılımcılara büyük imkanlar sağlar. Günümüzde yüzyüze pazarlamanın önemi artarak devam etmektedir ve fuarlar pazarlama stratejisi için en uygun seçeneklerden birisidir” ifadelerini kullandı. Taşkazan, fuarlara katılmak kadar fuarlara hazırlık ve fuar sonrasında elde edilen iş bağlantılarının takibinin de o kadar önemli olduğunu vurguladı.
 
ABİGEM OLARAK FİRMALARA KOÇLUK HİZMETİ VERMEYE HAZIRIZ
 
 Seminerin açılışında Konya ABİGEM Direktörü Mustafa Salman, “Profesyonel olarak fuar öncesi, fuar sonrası ve sonrasındaki süreçlerin olması gerektiği gibi kurgulanması, planlanması kaçınılmazdır. Önemli miktarda hem firma cebinden hem de devlet kurumlarından bu kapsamda harcanan bütçelerin amacına ulaşması çok önemlidir. Konya ABİGEM olarak bu tip eğitimlerimizin yanı sıra bu konuda birebir firmalara koçluk hizmeti vermeye de hazırız” ifadeleri ile konunun önemine dikkat çekti.
 
 BASİRETLİ VE İLERİ GÖRÜŞLÜ OLMALIYIZ
 
 Seminere konuşmacı olarak katılan ABİGEM Uzmanı Hakan Ömer Gider, “Bir şey diğerinden biraz daha iyiyse kötü bile olsa gözümüze iyi görünür. Fırsat ve fırsatçılık farklıdır. Basiret=görüş demektir. Basiretli olmamız gerekir ve ileri görüşlü olmalıyız” dedi.
 
 Dünyada 19. yüzyıldan sonra eğlence yerine sergi ve ticaretin ağırlık kazandığına dikkat çeken Gider, “İyi kullanıldığı takdirde fuar, yeni bir pazar, yeni bir ülkeye girmek için mükemmel bir yoldur” diye konuştu.
 
Gider, katılımcılara şu konu başlıklarında eğitim verdi: “ Fuar nedir?, Uluslararası fuarlar nedir? Bir fuara nasıl hazırlanılmalı? Fuar içinde pazarlama ve satış kavramları, İyi/başarılı bir  fuar-satışçısı nasıl olmalı?, Ben nasıl bir satışçıyım ?, Fuar Satış süreci içerisinde öncesi,  anı ve sonrası, İtirazları satış fırsatlarına çevirebilmek,  ‘Her İtiraz Satışçı İçin Bir Hediyedir’, Satış kapatma/kazanma anı sinyalleri nelerdir?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.