Üniversite atölyeleri fabrika gibi çalışıyor

Üniversite atölyeleri fabrika gibi çalışıyor
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde kurulan matbaa ve mobilya atölyelerinde üniversitenin ihtiyacı olan mobilya üretiliyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde kurulan matbaa ve mobilya atölyelerinde üniversitenin ihtiyacı olan mobilya üretiliyor, matbaadan da yıllık 1.5 milyon lira gelir elde ediyor.
     Okulda, genişleterek üretim ve istihdamın artışına yönelik düzenleme çalışmaları yürüten Üniversite, her iki atölyede son teknoloji ürünü makinelerle daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmaya başladı.
     SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri son 8 yıl içinde gerek fiziki gerekse bilimsel ve kültürel çalışmaların yanı sıra teknik alt yapı oluşturmaya yönelik çalışmalara da büyük önem verdiklerini, atölye ve laboratuvarların sayısını 5 kat, fiziki kapasitesini ise bir önceki döneme göre 3 kat artırdıklarını söyledi.
     Böylelikle SÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bünyesinde oluşturdukları atölyelere her türlü teknik donanımını sağladıklarına dikkati çeken Rektör Okudan, ''Atölyelerden elde ettiğimiz gelir ile üniversitenin ihtiyaçlarının karşıladık. Buralardan elde ettiğimiz geliri daha çok laboratuvar yapımında kullandık. Bir yandan öğrencilerimizin bu atölyelerde uygulamalı eğitim almalarını sağlarken diğer yandan döner sermayemize önemli katkılar sağladık'' dedi.
     Bugün itibariyle 23 adet atölye ve laboratuvarın bulunduğu Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun, gerçekleştirilen yatırımlar ve teknik altyapıya yapılan yeniliklerin işgücü hacmini artırdığını ifade etti.
     Bu kapsamda mobilya atölyeleriyle üniversite bünyesindeki tüm mobilya ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşıladıklarını anlatan Okudan, şunları kaydetti:
     ''Ayrıca mobilya atölyesi tarafından Atatürk Yurdu'nda 400 öğrenci barındıracak D Blok'un tefrişatı, Dilek Sabancı Konservatuvarı ve Selçuklu Tıp Fakültesi'nin hareketli ve sabit mobilyaları, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen, Edebiyat, Mesleki Eğitim Fakülteleri ile meslek yüksekokullarının ihtiyacı olan mobilyalar tanzim edilirken, Esentepe İlköğretim Okulu ve İhsan Doğramacı Kreşi'nin mobilyaları yenilendi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile Ereğli Adliyesi'nin de mobilyaları yapıldı.''
     Yüksekokul bünyesindeki matbaa atölyesinin 2004 yılının başı itibariyle yeniden düzenlendiğini hatırlatan Okudan, son teknoloji cihazlarla donatılan atölye bünyesine 4 renkli ofset baskı makinesi, kapak takma makinesi, 2 adet 70-100 kırım makinesi, robotlu iplik dikiş makinesi, tel dikiş makinesi, 3 ağızlı bıçak makinesi ve paketleme makinesi alınarak Konya'nın en modern baskı teknolojilerine sahip atölyelerinden birinin oluşturulduğunu aktardı.
    
     -Geçen yıl 1,5 milyon lira gelir sağlandı-
    
     Ayrıca matbaa bünyesinde bilgisayar laboratuvarı da oluşturduklarını ifade eden Okudan, şöyle devam etti:
     ''Matbaa atölyesinden 2004 yılı sonu itibariyle üniversitenin döner sermayesine yıllık 250 bin TL gelir sağlandı. Bu rakam yapılan tüm yatırımlar ve iyileştirmelerle birlikte 2010 yılı itibariyle yıllık ortalama 1.5 milyon TL'ye yükseldi. Halen Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Konya Numune, Karapınar Devlet Hastanesi ile Niğde Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, TÜBİTAK, Konya Şeker A.Ş. ve Rixos Otel gibi birçok kuruluşun baskı ihtiyaçlarını karşılamaktadır.''
 
 
 
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.