Umreye gideceklere eğitim

Umreye gideceklere eğitim
Konya'da umreye gidecek 1200 kişiye seminer verilmeye başlandı.
Konya'da umreye gidecek 1200 kişiye seminer verilmeye başlandı.

     Konya Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının gözetiminde umreye gidecek vatandaşlar için eğitim programına başladı.

     Hacıveyiszade Camisi'nde düzenlenen seminere katılan Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Hazreti Peygamberin de umre yaptığını belirterek, umrenin önemine değindi. Özbuğday, ''Umrenin sevabı Hazreti Peygamberin buyurduğu şekilde, günahların bağışlanmasına vesiledir'' dedi.

     Daha sonra Konya Müftülüğü görevlileri, umreye gideceklere yapılacak ibadetlerle ilgili detaylı bilgi verildi. Diyanet organizasyonuyla birinci turda umre yapacak 1200 kişinin bilgilendirileceği seminer, yarın sona erecek.

     Öte yandan Müftülük, 2. tur ve bu yıl içinde yapılacak daha sonraki umre turları için müracaatları kabul etmeye devam ediyor. Henüz netleşmeyen Ramazan ayı umre programı dışındaki dönemler için umre kayıtları sürüyor.

     Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla umreye gidecek kişiler, 695 avro ile 1295 avro arasında ücret ödüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.