Tutarsız muhalefet

Tutarsız muhalefet
HSYK tasarısına karşı çıkan CHP'nin, 2010'daki referandumda da kurulun bugünkü yapısını düzenleyen maddelere muhalefet etmesi tutarsızlık olarak yorumlandı.

HSYK'nın çalışma prensiplerinin yeniden düzenlemesi ile ilgili kanun teklifine karşı çıkan muhalefetin bu yapının oluşmasına da karşı çıkması 'tutarsızlık' olarak değerlendirildi. CHP, MHP ve BDP'nin, 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği kanun tasarısının Muhalefetin dün karşı çıktığı yapıya bugün sahip çıkması gözlerden kaçmadı.

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, anayasa için bir kurucu meclis iradesine ihtiyaç olduğunu ileri sürerek 'Ya Kurtuluş Savaşı yaparsın yeni bir devlet kurarsın, ya ihtilal yaparsın idamı göze alırsın, o zaman yeni anayasa yaparsın' demişti.

KILIÇDAROĞLU DA KARŞIYDI

Baykal'a kaset komplosuyla CHP'nin başına geçen Kılıçdaroğlu 2010'da, 'Paket yürürlüğe girerse, hükümet buna dayanarak HSYK ile ilgili istediği düzenlemeleri yapmak konusunda geniş yetkiye sahip olacaktır' sözleriyle HSYK düzenlemesine karşı çıkmıştı.

MHP: ÇAYLARIN İÇİP GİDERLER

MHP anayasa değişikliği ile ilgili AK Parti'nin yapacağı ziyareti 'Çaylarını içip giderler' diyerek değerlendirmiş, değişikliğinin yeni Meclis'e bırakılmasını istemişti. BDP ise değişiklikleri yeterli görmediğini ileri sürerek karşı çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.