Türkiye'nin rakibi belli oldu

Türkiyenin rakibi belli oldu
EURO 2012 elemeleri play-off turunda seribaşı olamayan Türkiye'nin rakibi bugün belli oldu.
EURO 2012 elemeleri play-off turunda seribaşı olamayan Türkiye'nin rakibi bugün belli oldu.
 
Çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak Play-off maçlarının ilki 11/12 Kasım, rövanş karşılaşmaları ise 15 Kasım tarihinde olacak.
 
TÜRKİYE - HIRVATİSTAN
ESTONYA- İRLANDA CUMHURİYETİ
ÇEK CUMHURİYETİ - KARADAĞ
BOSNA HERSEK - PORTEKİZ
 
RAKİBİMİZ HIRVATİSTAN'I YAKINDAN TANIYALIM
Hırvatistan, F Grubu'ndaki zirve mücadelesini son haftaya kadar sürdürdü, ancak lider Yunanistan'ın son maçını da kazanmasının ardından ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.
Avrupa'nın büyük takımlarında oynayan birçok ünlü isme sahip Hırvatistan, grubundaki 10 maçta 22 puan topladı. Grubundaki maçları 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayan Hırvatistan Milli Takımı, rakip ağları 18 kez havalandırırken kalesinde 7 gol gördü. En skorer oyuncuları ise 4 gol atan Niko Kranjcar, 3 gol atan Eduardo ve 2'şer golü bulunan Nikola Kalinic ile Mario Mandzukic oldu.
FIFA dünya sıralamasının 9. basamağında bulunan Hırvatistan, Avrupa şampiyonalarında şu ana kadar 61 maç oynadı ve bu maçlardan 38'inden galip, 10'undan mağlup ayrıldı.
Hırvatistan'ın, katıldığı son 4 şampiyonadaki karnesi şöyle:
2008: Çeyrek Final
2004: Finallerde grubundan çıkamadı
2000: İlk Tur
1996: Çeyrek Final
EURO 2012 elemeleri play-off turunda seribaşı olamayan A Milli Takımımız'ın rakibi belli oldu.
Polonya'nın Krakow kentinde gerçekleşen kura çekiminde, A Milli Takımımız Hırvatistan ile eşleşti. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak Play-off maçlarının ilki 11-12 Kasım tarihlerinde Türkiye'de, rövanş ise 15 Kasım tarihinde Hırvatistan'da olacak.
Hırvatistan bize yakın zamanda pek de yabancı gelmeyen bir ekip. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde karşılaştığımız ve uzatma dakikalarının son saniyesinde Semih Şentürk'ün ayağından bulduğumuz gol ve ardından gelen penaltı atışları sonucunda dramatik bir şekilde elediğimiz Hırvatistan, F Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.
Yunanistan'ın yenilgisiz lider olarak bitirdiği grupta 7 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hırvatlar, 18 gol atıp kalelerinde de 7 gol gördüler.
Ekibimizle daha önce 4 maça çıkan Hırvatlar bu maçlardan sadece 1 galibiyet çıkarabilirken 2 mağlubiyet bir de beraberlikle sahadan ayrıldı. Beraberlik ile sona eren karşılaşmada da penaltılarla gülen taraf Milli Takımımız oldu.
Slaven Bilic'in teknik patronluğunu yaptığı ekipte, eski Beşiktaş'lı kaleci Vedran Runje'nin yanı sıra yine eski Beşiktaş'lı Gordon Schildenfeld de bulunuyor.
Grup elemelerinde takımın en etkili oyuncusu olarak Niko Kranjcar göze çarparkan, Luka Modric, Ivan Perisic, Danijel Pranjic, Ivica Olic, Ivan Klasnic, Mladen Petric ve Eduardo gibi Avrupa futbolunun da önemli isimleri yer alıyor.
Son karşılaşmasını Letonya ile Kantrida Stadyumu'nda oynayan Hıravistan'ın ilk 11'i şu şekilde oluşmuştu;
Kalede; Pletikosa, Corluka, Lovren, Simunic, orta alanda Srna, Strinic, Modric, Kranjcar, Rakitic, hücumda ise Eduardo ve Mandzukic...
İŞTE HIRVATİSTAN'IN 24 KİŞİLİK ADAY KADROSU
Kaleciler: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subasic (Hajduk Split), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb).
Defanslar: Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Vedran Corluka (Tottenham), Sime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Olympique Lyon), Josip Simunic (Dinamo Zagreb), Ivan Strinic (Dnipro), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Domagoj Vida (Dinamo Zagreb).
Orta Sahalar: Ognjen Vukojevic (Dynamo Kiev), Ivan Rakitic (Sevilla), Tomislav Dujmovic (Dynamo Moscow), Luka Modric (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Niko Kranjcar (Tottenham), Mato Jajalo (FC Koeln), Ivan Perisic (Borussia Dortmund).
Forvetler: Mario Mandzukic (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Shakhtar Donetsk), Nikica Jelavic (Rangers), Nikola Kalinic (Dnipro), Ivan Klasnic (Bolton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.