Türkiye bursunu beklerken öldüler
Somali’de 2007 yılından beri yaşanan en şiddetli saldırıyı ülkenin güneyini denetim almaya çalışan El Şebab örgütü üstlendi. El Cezire televizyonuna konuşan bir El Şebab sözcüsü “Mücahitlerimizden birisi saldırıyı gerçekleştirmek için kendini feda etti. Çünkü çevredeki binalarda merkezi hükümet, Afrika Birliği askerleri ve onların muhbirleri bulunuyordu” dedi. Örgüt sözcüsü Şeyh Ali Mohamud Rage, “Hala Mogadişu’dayız. Somalililer sizi uyarıyoruz: hükümet binaları ve askeri üslerden uzak durun, daha ciddi patlamalar geliyor” dedi. El Kaide bağlantılarının olduğu ileri sürülen, başta ABD olmak üzere batılı diplomatik temsilcilere bombalı saldırılar düzenleyen El Şebab, ülkenin güney ve batısında denetimi ele geçirmek için mücadele veriyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Güney Afrika gezisinde haber aldığı bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin İslam’la alakalarının olamayacağını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Eylül ayında “Yükseköğrenim düzeyinde 230 öğrenciyi vakıf üniversitelerimiz kabul edecek, 270 öğrenciyi de devlet üniversiteleri kabul edecek. Şu anda Somali’den 500 öğrenciyi yükseköğrenimde biz Türkiye’de burslu olarak okutacağız ve onların giderlerini karşılayacağız” demişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.