Turizmde ümit var

Turizmde ümit var
Konya turizminin gelişmesi adına son yıllarda önemli alt yapı çalışmaları yapılmaya başlandı. Ayrıca tanıtım konusunda da önemli oranda yol aldı. Bazı eksiklikler olsa da gelecek yıllarda Konya turizmi büyük ümit veriyor.

Konya turizmini geliştirmek adına önemli çalışmalar ortaya konuluyor. Taşrada ve şehrin merkezinde bulunan birçok tarih, doğal ve kültürel varlıklar için tanıtım çalışmalarına hız verilirken, bu kapsamda önemli mesafede alındı. Ayrıca gelecek yıllarda, turizmin Konya’ya büyük kazançlar getireceği öngörülürken, gerekli eksikliklerin giderilmesiyle şehre önemli oranda turist geleceği öngörülüyor.  Konya Skal Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Recep İşleyici ve Hotel Ney Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Temizci konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“TURİZMİ GELECEĞİNDE ÜMİTLİYİZ”

Konya turizminin geleceğinden ümitli olduklarını ifade eden Konya Skal Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Recep İşleyici, “Konya turizmi için yatırımlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Bunların başında Selçuklu Belediyesi’nin Kelebekler Vadisi ve Kongre merkezi, Meram Belediyesi’nin Seksen Binde Devrialem Parkı, Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı ve özellikle Mevlana çevresi düzenleme çalışmaları, Sille’de yapılan büyük yatırımlar Konya’mız Turizmine müthiş katkıları olacak yatırımlardır. Bilim Merkezi başlı başına bir değerdir. Hatta akla gelmez ama Konya’ya gelen misafirler Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumunu görmek istemektedirler.  Sonuç olarak Konya’mız Turizmde büyük atılımlara gebedir. Gelecekte büyük kongrelere ev sahipliği yapabilecek 5 yıldızlı yatak kapasitesinin arttığı Mevlana Hazretlerini zaten söylemeye gerek olmadığı bir Turizm cazibe merkezi olmaya aday şehre sahibiz” diye konuştu.

“GELECEK TARİHLERE BİLET SATILABİLMELİ”

Konya’nın tanıtımı noktasında eksiklik olduğunu bunun giderilmesi noktasında çalışmalar yapıldığını ifade eden İşleyici, “Konya’ya ulaşımda Hızlı Tren varlığı sürekli gündeme getirilmekte ve onunla ulaşım sorunu olmadığı gibi bir yanlış algı bulunmakta.  Turisti getirecek acenteler maalesef uçakta olduğu gibi geleceğe yönelik  YHT biletlemesi yapamamaktadırlar. Bu konuda acentelere kolaylıklar sağlanmalıdır. Tıpkı uçaklarda olduğu gibi gelecek yıllara bile bilet satılabilmelidir. Halkımıza turizm konusunda seminerler programlar yapılmalı halk turizme bilinçlendirilmelidir. Günü birlik kiralanan dairelerin takibi yapılmalı bir tarafta vergisi veren  kaliteli hizmet veren istihdam sağlayan işletmeler varken kanunsuz kaçak ne olduğu belirsiz yerlerin günübirlik kiraya verilerek haksız ve kötü rekabetinden kurtulmak gerekir” şeklinde konuştu.

“İRAN PAZARINI BURAYA ÇEKMELİYİZ”

Hotel Ney Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Temizci ise “Turizm açısından Aralık ayı Şeb-i  Arus’dan dolayı iyiydi. Ocak ayı her sene olduğu gibi bu senede düşüktü. Fakat bir önceki aya göre yüzde yirmi daha iyiydi. Mart ayında tarım fuarı ümitliyiz. Ama beklentilerimiz var. Eğer İran’ın pazarını açacak olurlarsa Konya’ya İran’dan ciddi bir gelir gelecektir. Çünkü İran sadece Şeb-i Arus da gelmiyor. İran sonraki aylarda da geliyor. Mevlana’ya ayrı bir önem veriyor Tebriz’den gelenler, diğer aylarda da ailesiyle sürekli gelip gidişleri oluyor. Konya’da en az Cuma, Perşembe ve pazartesi aralığında uçak seferi koyarlarsa turizmde ciddi bir hareketlenme olacaktır” dedi.

“KONYA’NIN TANITIM EKSİKLİĞİ VAR”

Konya’nın ciddi tanıtım eksikliği olduğunu ifade eden Temizci, “Şehirde güzel objeler var. Kelebekler Vadisi’ni insanlar çok beğeniyor. Yine Sille gibi tarihi yerlerimizi iyi tanıtmamız gerekiyor.  Bu objeleri değerlendirmek için bunların dünyaya Türkiye’ye tanıtılması lazım. Türkiye’de Sille’nin İkonyum’dan bu zamana bir yerleşim yeri olduğunu anlatılmazsa kim nereden öğrenecek. İpek Yolunda Sille’nin bir ticaret yolu olduğunu orada dünyanın kuyumculuk sanatının dünyaya yayıldığını Ermeni, Rum ve Türklerin beraber yaşadığını bir ticaret merkezi olduğunu sen anlatmazsan kim nereden bilecek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.