TÜBİTAK Teşviklerinde Altıncı Sıraya Yükseldi

TÜBİTAK Teşviklerinde Altıncı Sıraya Yükseldi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), 2011 yılında bilimsel çalışmalarıyla teşvik alan üniversitelerin sıralamasını açıkladı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), 2011 yılında bilimsel çalışmalarıyla teşvik alan üniversitelerin sıralamasını açıkladı. Buna göre TÜBİTAK’tan teşvik alan yayın sıralamasında Selçuk Üniversitesi altıncı sıraya yükseldi. 2010 yılında dokuzuncu sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, üç basamak birden atlarken, İstanbul, Ankara, Dokuz Eylül, Erciyes, Marmara, Akdeniz ve Çukurova gibi birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı.
İLK 5 SIRA ÜÇ BÜYÜK ŞEHRİN
            TÜBİTAK’ın 2010 yılı verilerine göre 638 bilimsel başvurusuyla dokuzuncu sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, 2011 verilerinde 692 yayınıyla altıncı sıraya yükselmiş oldu. 881 teşvik alan başvuru ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi birinci, 824 ile Ege Üniversitesi ikinci, 752 ile Hacettepe Üniversitesi üçüncü, 714 teşvik ile Gazi Üniversitesi dördüncü, 709 teşvik ile İstanbul Teknik Üniversitesi beşinci sırada yer aldı. Sıralamada Selçuk Üniversitesi’ni 564 yayınla Atatürk Üniversitesi, 494 yayınla İstanbul Üniversitesi, 476 yayınla Ankara Üniversitesi, 469 yayınla Erciyes Üniversitesi, 461 yayınla Bilkent Üniversitesi izledi. 
SELÇUK EN YAKIN RAKİBİNE 128 YAYIN FARK ATTI
TÜBİTAK teşviklerinin üniversitelerin gerçekleştirdiği nitelikli akademik yayın sıralaması açısından son derece önemli veriler olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Sıralama dikkatli incelendiğinde Üniversitemizin hemen önünde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi ile arasındaki yayın sayısı farkı sadece 17, Gazi Üniversitesi ile ise 22. Ancak Selçuk Üniversitesinin hemen altında bulunan Atatürk Üniversitesi ile arasındaki fark 128. Önümüzde sadece üç büyük şehirdeki bazı üniversiteler var. Bu açıdan düşünüldüğünde derecemizin anlamlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.
REKTÖR GÖKBEL’DEN TEŞEKKÜR
Hedeflerinin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer almak olduğunu yineleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Başarılı yayınlarıyla Üniversitemizi üst sıralara taşıyan tüm akademisyen arkadaşlarıma ve Üniversitemizin önceki dönem yöneticilerine teşekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesinin önümüzdeki yıllarda üç önemli fakültenin ayrılmasının getirdiği akademik yayın anlamındaki eksikliği giderip üst sıralarda kalmaya ve Konya’nın ve ülkenin gurur kaynağı olmaya devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.