Teşvikler göçü bitirdi
Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu'da göçün engellenebilmesi için sahip olunan toprakların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Bektaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü'nün hibe destek verdiği projeler arasında yer alan Şahin 200 Başlık Yarı Açık Besi İşletmesi'nin Emirler Köyündeki açılış törenine katıldı. Emirler Köyü sakinlerinden Çiftçi Metin Şahin'in 1 milyon 524 bin 666 liraya mal ettiği yatırımın açılış törenine Vali Bektaş'ın yanı sıra Kastamonu Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Jandarma Komutanı Tevfik Anzerlioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, TKDK İl Koordinatörü Eniz Gökçek, İl Özel İdaresine Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ile vatandaş katıldı.
'TOPRAK DEĞERLENDİRİLMELİ'
Kastamonu'nun 13 bin kilometrekare yüzölçümü ile zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Vali Erdoğan Bektaş, göçü önlemek için şehrin sahip olduğu toprakları değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Bu konuda başarılı olunamadığı takdirde sorunun da çözülemeyeceğine vurgulayan Vali Bektaş, 'Devletimiz çeşitli kurumlar aracılığı ile vatandaşımıza el uzatmaya, destek vermeye gayret ediyor. Biz bu büyük coğrafyanın hakkını veremediğimiz için büyükşehirlere göç etmişiz. Şunu artık fark ediyoruz ki; Biz bu toprakların, bu coğrafyanın hakkını vermeden bu sorunu çözemez, içinden çıkamayız. Halbuki insanlarımız doğduğu topraklarda doyarak mutlu olmalılar. Bu nedenle bu topraklarda emek vermeye çalışıyoruz' dedi.
'TEŞVİKLERLE, GÖÇÜ TERSİNE DÖNDÜRDÜK'
Kastamonu'nun en büyük sorununun göç olduğunu vurgulayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ise, göçü önlemek için aldıkları tedbirler sayesinde Kastamonu'nun nüfusu artan iller arasında onuncu sıraya yükseldiğini belirtti. İl merkezlerindeki kalkınmayı sağlamak için KUZKA ve Teşvik Programı uygulaması gerçekleştirdiklerini, kırsalda kalkınmayı geliştirmek için de Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nu kurarak kırsaldaki yatırımcıya hibe kaynaklar verildiğini aktaran Gülşen, 'Geçmişte sürekli azalan Kastamonu nüfusumuz tarihte ilk defa 2013 yılında ciddi bir artış gösterdi. 2013 yılında kırsalda yaşayan yatırımcıya toplam 7 milyon 298 bin lira hibe destek sağlandı.' ifadelerini kullandı.TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Eniz Gökçek ise, TKDK olarak Kastamonu'da bugüne kadar toplam 7 milyon 289 lira hibe destek sağladıklarını kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.