Taliban lideri Molla Mansur'un öldürüldüğü iddiası

Taliban lideri Molla Mansurun öldürüldüğü iddiası
Pakistan, ABD'nin düzenlediği İHA saldırısında öldürülen kişinin Afgan Taliban lideri Mansur olup olmadığının anlaşılması için yetkililerin DNA testi yapacağını açıkladı.

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürülen kişinin Afgan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur olup olmadığının anlaşılması için yetkililerin DNA testi yapacağını bildirdi.

Han, İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında, henüz Mansur'un öldürüldüğü bilgisini resmi olarak doğrulayamayacaklarını açıkladı.

ABD'nin 21 Mayıs'ta Pakistan sınırları içerisinde düzenlediği İHA saldırısını kınayan Han, söz konusu eylemin Pakistan'ın egemenlik haklarının ve uluslararası hukukun ihlali olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Han, Washington yönetiminin saldırıyı düzenledikten 7 saat sonra Pakistan'a bilgi verdiğini söyledi. Pakistanlı yetkililerin daha sonra yanmış bir araçta iki ceset bulduğunu anlatan Han, bunlardan sürücü olanın cesedinin yakınlarına teslim edildiğini ifade etti. Han, diğer şahsın ise Pakistanlı olmadığı için kimliğinin tespit edilemediğini kaydetti.

Mansur'un akrabalarından birinin cesedi teslim almak için kendileriyle irtibata geçtiğini belirten Han, bunun ancak DNA testinin yapılmasının ardından gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.