Suriye'nin Raştan kentinde şiddetli çatışma
Yayınlanma:
Raştan'daki çatışmalarda 23 askerin öldürüldüğü bildirildi.
Raştan'daki çatışmalarda 23 askerin öldürüldüğü bildirildi.
Suriye'den yine şiddet haberleri geliyor. Ne uluslararası gözlemcilerin varlığı, ne de 1 ay önce başlayan ateşkes ülkeye sükûnet getirebildi. Son olarak Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı güçler, ülkenin kuzeyindeki Rastan kentine operasyon düzenledi. Bu sabahki bombardımanda en az 9 kişinin öldüğü ve 40 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Kentte çıkan çatışmalar da ise 23 askerin öldürüldüğü kaydedildi. Esed güçleri, muhaliflere bağlı Hür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Rastan'ı geri almak istiyor. Gece 3 sularında başlayan bombardımanda şehrin adeta yerle bir olduğu söyleniyor.
"Plan Çıkmazda"
Muhaliflerin çatı kuruluşu, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, ateşkesi hedefleyen Annan planının çıkmaza girdiğini bildirdi.
Birleşmiş Milletler'e bağlı 189 gözlemci Suriye'de görev yapıyor. Ancak onların varlığı da şu ana kadar tarafları silah bırakmaya ikna edemedi.
Dünya
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.