Sulama kuyularının mühürlerini kırınca!
Yayınlanma:
Konya'da 21 kişi sulama kuyularının mühürlerini kırınca bakın hangi cezayı aldılar!
Konya'nın Karapınar ilçesinde mühürlenen sulama kuyularının mühürlerini kıran 21 kişiye erozyon sahasına fidan dikme ve bakımını yapma cezası verildi.
Karapınar Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği karar üzerine, Meram Elektrik Dağıtım AŞ tarafından yapılan mühürleri kıran 21 kişi, Konya Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Karapınar İstasyon Sorumlusu Necati Şimşekli gözetiminde 1500 fidan dikti.
Fidan dikim çalışmasına Ereğli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Vedat Zencir de katıldı.
Yetkililer, sabıkası olmayan, 2 yıl ve altı ceza alan kişilere fidan dikme cezası verilebildiğini belirterek, bu kişilerin 1 yıl fidanların bakımını da yapacaklarını ifade etti.
Ceza alan Ahmet Bozkurt, ekinlerini sulamak zorunda olduğunu dile getirerek, ''Ürünlerimiz susuzluktan yanacaktı. Borçtan dolayı kapanan kuyularımızın mühürlerini kırıp ekinlerimizi suladık. Mahkemenin verdiği fidan dikme cezasından memnunuz. Erozyonla mücadeleye zorunlu da olsa katkı yapıyoruz'' dedi.
Cezayı veren Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Fikri Karakaya, 1 yıldır fidan dikme cezası uyguladıklarını ifade ederek, ''Şu ana kadar 4 bin fidan dikildi. Karapınar'ın erozyon bölgesi olması nedeniyle bu uygulama sayesinde erozyonla mücadeleye katkı sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.
Sağlık
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.