Sosyal Güvenlik Uzmanlığı eğitimi sona erdi
Yayınlanma:
Konya SMMM Odası ile İŞKUR tarafından birlikte düzenlenen Sosyal Güvenlik Uzmanlığı eğitim kursu sona erdi.
Konya SMMM Odası ile İŞKUR tarafından birlikte düzenlenen Sosyal Güvenlik Uzmanlığı eğitim kursu sona erdi. Eğitimlerin tamamının Konya SMMM Odası hizmet binasında bulunan eğitim sınıflarında gerçekleştiğini belirten Oda Başkanı İsmail TURAN;”İŞKUR ile birlikte istihdam garantili eğitim kurslarımıza devam ediyoruz. Amacımız Konya’daki işsizlik oranını azaltmak ve iş bulmada zorluk yaşayan gençlerimize meslek kazandırmak.
Eğitim verdiğimiz alanlardan biri olan Sosyal Güvenlik Uzmanlığı kursumuz başarıyla sona erdi. İş piyasasının ihtiyaç duyduğu Sosyal Güvenlikle ilgili personel ihtiyacını karşılamaya yönelik olan eğitim kursumuz önümüzde ki dönemde de Odamız tarafından düzenlenmesi planlanmaktadır.
Sosyal Güvenlik Uzmanından bahsedecek olursak, günümüz piyasasında İş Dünyası’nın en önemli ihtiyaçlarından biri Sosyal Güvenlik alanında eğitim almış, nitelikli Personel istihdam edilmesidir. Sosyal Güvenlik Uygulamaları, Yasal Bildirimleri de kapsayan oldukça geniş bir alan olma özelliğine sahip olduğundan sosyal güvenlikle ilgili eğitim almamış, alanında bilgi eksiği olan Personeller, İş yerlerinin telafi edilemez noktalara gelmesine ve altından kalkması zor cezalar almasına sebep olabilmektedir. Sosyal Güvenliğin tek bir çatı altında toplanmasından sonra ise Ülkemizde artık Sosyal Güvenlik Uzmanlarına ihtiyaç hızla artmaktadır.
Sosyal güvenlik eğitimini almış nitelikli personel çalıştırmak isteyen İş yerleri Odamıza başvurarak eğitimini tamamlamış olan kursiyerlerimizi iş yerlerinde istihdam edebilirler” dedi.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.