'Siyaset hakaret furyasında'

Siyaset hakaret furyasında
TBMM Başkanı Çiçek, ''Türkiye belli bir süreden beri konuşamıyor, homurdanıyor, mızırdanıyor ve siyaset bir hakaret furyasına dönüşmüş durumda'' dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen ''2011 Yılı Turgut Özal Ödülleri'' törenine katıldı.
TBMM Başkanı Çiçek, burada yaptığı konuşmada, 1966'da üniversitede öğrenim gördüğünü ve o yılların gençlerin kutuplaştığı, kavgaların olduğu yıllar olduğunu anlatarak, ''68 kuşağı'' olduğunu söyledi.
O yıllarda gençlerin bir kısmının ''sağ'', bir kısmının da ''sol'' yumruğunu sıktığını belirten Çiçek, ''Ben siyasete girdikten sonra, siyasetin yumruk sıkmak değil, el sıkmak olduğunu rahmetli Özal'dan öğrendim'' dedi.
Siyasetin el sıkmak olduğunu yineleyen Çiçek, şöyle devam etti:
''El sıkabilmek için de el sıkacak mesafede olmamız gerekir. Konuşabiliyorsanız, anlaşabilirsiniz. Konuşamıyorsanız, anlaşamazsınız, nitekim şimdi anlaşamadığımız gibi. Çünkü konuşamıyoruz. Türkiye belli bir süreden beri konuşamıyor, homurdanıyor, mızırdanıyor ve siyaset bir hakaret furyasına dönüşmüş durumda.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.