Sivil Anayasa sürecini sonuna kadar destekliyoruz
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, bugüne kadar kaliteli demokrasi olmadan ekonomik kalkınmanın gerçekleşmeyeceği görüşünü savunduklarını belirterek, “Türkiye, yolunda hızla giderken 12 Eylül kamburunu sırtında taşımak zorunda değildir. Bu açıdan Anayasa değişikliği çalışmasını destekliyoruz” dedi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Milletvekilleri Orhan Erdem, Mustafa Kabakçı, Ali Öztürk ve Ayşe Türkmenoğlu ile görüşen Başkan Üzülmez, Anayasa değişikliği paketini sivil bir anayasa özlemi çektikleri için desteklediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, geçen hafta Meclis’te kabul edilen Anayasa değişikliği paketini onaylamasının ardından referandum süreci başladı. Anayasa değişikliğinin halktan destek alması için AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindeki milletvekilleri Orhan Erdem, Mustafa Kabakçı, Ali Öztürk ve Ayşe Türkmenoğlu
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise zorlu bir meclis maratonunun ardından Anayasa değişikliği görüşmelerinin sona erdiğini hatırlatarak, “Konya Ticaret Odamız, Türkiye’de marka haline gelmiş, ön plana çıkmış, ismi olan bir odadır. Hizmetlerinden dolayı Odamız yöneticilerini kutluyorum” diye konuştu. Türkiye’nin anayasa değişikliği sonucunda Türkiye ile entegre olacağını anlatan Erdem, iş dünyasının son derece bilinçli olarak gerekli desteği vereceğine inandığını kaydetti.
Bu süreçte sivil toplum örgütlerinden alınan desteğin önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Ali Öztürk ise, “Sürece katkı sağlayan bütün kişi kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, muhalefet engeline rağmen Anayasa değişikliği konusunda gelinen noktadan memnun olduklarını söylerken, Mustafa Kabakçı ise, Türkiye’nin birinci sınıf bir ülke olması için bu değişikliğin yapılmak zorunda olduğunu anlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.