Şirketlere hayat verecek sistem!
Yayınlanma:
Şirketler için önemli sistem.
Yalın Üretim Konferansı’nda konuşan Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken, dünyanın önemli markalarının en iyi operasyonlarının Türkiye’de olduğunun altını çizerek, Türk insanının iyi yönetildiği ve motive edildiği taktirde inanılmaz işler yaptığını vurguladı.
Konya Sanayi Odası, Netsis ve Yalın Enstitüsü Derneği tarafından ortaklaşa ‘Yalın Üretim Konferansı’ düzenlendi.
Şirketlerin daha kaliteli ürünü daha düşük maliyetle üretmesini sağlayan yalın düşünce sisteminin anlatıldığı konferansa, Konyalı sanayiciler yoğun ilgi gösterdi.
Konferansta, Japon otomobil üretici Toyota ile dünyanın önde gelen birçok firmasının benimsediği yalın düşüncenin sağladığı avantajlar Konyalı sanayici ve işadamlarına anlatıldı.
“YALIN ÜRETİM SİSTEMİ, BİR FIRSATTIR”
KSO Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, “Japon otomobil üreticisi Toyota ile dünyanın önde gelen bir çok firmasının benimsediği yalın düşüncenin, sağladığı avantajlarla Konya iş dünyasına tanıtılacak olması bizleri son derece sevindiriyor” dedi.
Yalın sisteme geçiş maliyetinin 6 ay gibi kısa bir süre içinde geri kazanılabildiğine dikkat çeken Şahin, “Bazen bu süre 3 aya kadar kısalabilmektedir. Tüm bu açıklamalar göz önüne alındığında Yalın üretim sistemi, üzerinde düşünülmeye değer bir fırsattır. Özellikle KOBİ ölçeğindeki şirketler büyüklerden daha kolay ve verimli olarak uygulayabilirler. Çünkü boyutlarının küçüklüğü yayılımının derinliğini ve hızını artıracak ve daha kolay kabul görmesini sağlayacaktır. Firmaların karlılık ve rekabet gücünü artırabilmelerini, müşterilerine kaliteli ürün ve hizmeti daha ucuza temin edebilmelerini sağlayan yalın düşünce, üretim ve hizmet sektöründe olduğu gibi ticari faaliyetlerde de firmalara önemli artılar getiriyor” diye konuştu.
“TEKNOLOJİYE YAKIN DURMALIYIZ”
Programda konuşan Netsis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur, Türk sanayicisinin dünyadaki rekabet koşullarına ayak uydurması, hatta bu rekabet ortamına hakim söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.
Ihlamur, “Türk sanayicisi, küresel rekabette söz sahibi olabilmek için öncelikle teknolojiye yakın durmalı. Ürün ve hizmetleri, daha düşük maliyetlerle, en hızlı şekilde müşteriye sunabilmek için teknolojiden yararlanmak şart. Bunun yolu da yalın üretimden geçiyor” dedi.
“YENİ DÜŞÜNCELER, YENİ AR-GE’LER LAZIM”
Yalın Enstitü Derneği Başkanı Yalçın İpbüken ise, uygulanmaya başlandığından bu yana şirketlerin üretim süreçleri, üretkenlik ve kapasite kullanım yeteneklerinde önemli artışlara yaratan yalın düşünce sistemini sanayicilere anlattı. İpbüken, dünyanın her yerinde firmaların yalın düşünceyi kendi firmalarına uygulamayı çalıştıklarını vurguladı ve ‘Artık firmanızın bu yıl kar etmesi yetmiyor. Yeni düşünceler, yeni Ar-Ge’ler lazım” dedi.
Yalın Düşünce’nin uygulanmasında patron iradesinin şart olduğuna dikkat çeken İpbüken, “Klasik şekilde çalışarak yıllarca varlığını devam ettirebilmiş bir firmanın, böylesine büyük bir adımla değişebilmesi için mutlaka patron iradesi şart” ifadelerini kullandı.
“TÜRK İNSANI İYİ YÖNETİLDİĞİ TAKDİRDE MÜTHİŞ İŞLER BAŞARIYOR”
İpbüken, “Dünyada endüstri yer değiştiriyor. Eskiden her şey Amerika’dan ve Batı Avrupa’dan geliyordu, şimdi artık Brezilya’dan, Çin’den Hindistan’dan Türkiye’den geliyor. İddia ediyorum; dünyadaki bütün firmaların en iyi operasyonları Türkiye’dedir. Renault’un en iyi fabrikası Bursa’da, Pirelli’nin en iyi fabrikası İzmit’te, Goodyear’ın en iyi fabrikası Adapazarı’nda. Fiat’ın 170 fabrikası içinde bir numarası Bursa’da. Bunların tesadüf olması mümkün değil. Demek ki Türk insanı iyi yönetildiği, motive edildiği takdirde inanılmaz işler yapıyor. Bunu fark etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.