Şifalı bitkilerle tedavi yöntemleri
Bitkilerin gövde kısımları olan “sap” diye tabir ettiğimiz kısımları ise genellikle tercih edilmez.
Tabii ki sap kısımları tedavi amaçlı kullanılan bitkiler de vardır ancak geneli bu tanımın dışındadır. Kiraz gibi bazı bitkilerin sapları da şifalı maddeler barındırabilir. Ayrıca bazı ağaçların gövde kabukları da şifa açısından zengin maddeler içermektedir. Söğüt ağaçları bunun için en güzel örneklerden biridir.
Bitkiler çok zengin şeker, alkaloit ve vitamin depolarıdırlar. Bitkiler varlıklarını sürdürebilmek için çiçek ve meyvelerini kullanmaktadırlar. Bu çiçek ve meyveler bitki soylarının devamı açısından tohum görevi görmekle birlikte zengin içerikleri yönüyle de alternatif tıp için büyük bir hazine olmaktadırlar.
Bazı bitkiler çiçeksizdirler ancak bunlar da soylarının devamı ve yine aynı şekilde tedavi amaçla kullanılan polenler üretirler ve böylece sürece katkı sağlarlar.
şifalı bitkiler genellikle ağrı kesici, cildi güzelleştirici, uyutucu, temizleyici, terletici, zayıflatıcı ve ya şişmanlatıcı olarak alternatif tıpta kullanılmaktadırlar.
Şifalı bitkiler özellikle kış aylarında büyük talep görmektedir. Özellikle bitki kökü çayları, ada çayı ve vazgeçemediğimiz ıhlamur en çok talep edilen bitkiler arasında yer alıyor. İnsanlar bazen şifalı bitkilerin tadından hoşlanmasalar bile bunları kullanmaktadır. Çünkü sağlık her şeyden önce geliyor.
şifalı bitkiler ile ilgili detaylı bilgiye www.bitkisifa.com adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz sorulara ait bütün cevapları ve uzman görüşlerini de bulabileceğiniz www.bitkisifa.com şifalı bitkiler dünyasının kapısını sizlerin faydası için aralıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.